Hivatalosan tájékoztatták a Magyar Olimpiai Bizottságot

2024.03.21. 18:57

Módosította a NOB Nagy Péter súlyemelő londoni olimpián elért helyezését

A Szegedi Lelkesedés SK súlyemelője, Nagy Péter összesítésben a 11. helyen végzett a 2012-es londoni olimpián, azóta viszont immár három helyet lépett előre. Most már a pontszerző 8. pozíció a hivatalos eredménye első ötkarikás szerepléséről.

Becsei Dávid

Nagy Péter, a Szegedi Lelkesedés SK súlyemelője.

Fotó: Török János

A Magyar Olimpiai Bizottság közleményt adott ki arról, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság arról tájékoztott, a súlyemelő Nagy Péter londoni olimpián elért eredményét 8. helyre módosították.

– A férfiak +105 kg-os mezőnyében versenyző Nagy Péter eredetileg 11. helyen végzett Londonban, azonban az akkor elvégzett doppingtesztek újravizsgálásakor több pozitív mintát is találtak riválisainál, az ezt követő kizárások pedig azt jelentik, hogy a NOB hivatalosan is 8. helyre előre sorolta a magyar súlyemelőt – áll az olimpia.hu-ra kikerült közleményben.

A tizenkilencszeres magyar bajnok, háromszoros olimpikon Nagy Péter éppen az áprilisi thaiföldi világkupára készül. Ezen nyílik utolsó lehetősége, hogy olyan eredményt érjen el, amivel kvalifikálhatja magát a párizsi olimpiára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában