A siker után idegenbeli meccs vár az NB II.-es csapatra

2024.03.02. 06:59

Most gyorsan eltelt a hét

Idegenbeli mérkőzéssel folytatódik a Szeged-Csanád GA NB II.-es labdarúgócsapatának a bajnokság: vasárnap 17 órától Csákváron lép pályára a Tisza-parti alakulat.

Mádi József

Gera Norbert (balról) idegenbeli mérkőzés vár vasárnap.

Fotó: Gémes Sándor [email protected]

Igencsak rossz emlékekkel gondolhatnak vissza a leendő rivális elleni őszi (vagy inkább) nyári mérkőzésre a szegediek, hiszen nagyon sokáig a Csákvár elleni hazai vereség volt az egyetlen kudarc a labdarúgó NB II.-ben – aztán is csak egybe szaladtak bele az Ajka ellen.

Szóval a Fejér vármegyei alakulat még tavaly augusztus végén nyert 2–0-ra a szegedi Szent Gellért Fórumban egy megpattanó lövésből, majd egy szép felső sarkos találat révén. 

Eljött a visszavágás lehetősége, annyi a különbség, hogy ezúttal idegenben kellene megtenni mindezt. A hangulat jó volt a héten, hiszen hosszú góltalanság és nyeretlenség után a BVSC ellen meggyőző futballt mutatott be a csapat, és győzött 2–0-ra. És ami még lényeges, a szegediek mindössze négy pontra állnak a tabella második helyétől, amely ugye feljutást érhetne a szezon végén.

– A kudarcok után mindig lassan telik a hét, azonban egy győzelmet követően felgyorsulnak a napok. Nem volt túl sok időnk élvezni a sikert, hiszen fontos meccs vár ránk vasárnap. Nem akarunk sokat foglalkozni az ellenféllel, tudjuk, hogy jó minőséget képvisel, ezzel együtt a saját játékunkra szeretnénk fókuszálni. Töretlenül hiszek a játékosaimban, de csak akkor lehetünk sikeresek, ha maximális odaadással és a hittel futballozunk. A győzelem iránti vágynak át kell járnia az öltözőt – fogalmazta meg elvárásait Alekszandar Sztevanovics, a Szeged-Csanád GA vezetőedzője a klub honlapján.

A csákváriaknál szerepel két korábbi szegedi játékos Szakály Dénes és Farkas Aurél személyében.

A Csákvár legutóbb a Budafok elleni sikerrel a saját, hét mérkőzésből áll nyeretlenségi sorozatát szakította meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában