A Szeged-Csanád GA idegenben szerezte meg a három pontot

2024.03.03. 19:07

Palincsár gólja döntött

A labdarúgó NB II. 23. fordulójában a Szeged-Csanád GA Csákváron lépett pályára, és a hajrában szerzett Palincsár Martin-góllal elhozta a három pontot.

Mádi József

Palincsár Martin (jobbról) győztes gólt szerzett.

Fotó: Gémes Sándor

A szegediek ugyanabban az összeállításban léptek pályára, mint egy hete a BVSC ellen, azaz a szakmai stáb nem látott okot a változtatásra. A hazaiaknál Szakály Dénes Simon András fogadhatta az ismerősöket: előbbi az előző évet Szegeden töltötte, míg utóbbi ikertestvére, Ádám már mint a szakmai stáb tagja ülhetett le a kispadra.

Már a 4. percben helyzet alakult ki a csákvári kapu előtt, amikor Haris Attila beadására Zuigéber Ákos érkezett, ám messze mellé fejelte a labdát.

Összességében aktívan és nagyon jó szellemben kezdte a mérkőzést, mint ahogy az előző fordulóban is.

A 14. percben Gazdag Vajk vállalkozott lövésre 20 méterről, a labda Molnár-Farkas Tamás kezében kötött ki.

A félidő második felében már bátrabb volt a hazai csapat, ennek eredménye volt Molnár-Farkas Tamás kétszeri beavatkozása. A szünet előtti időszak ismét a vendégeké volt, de gól nem született. 

A második félidőben próbálkozott a szegedi csapat, kereste a helyeket és a sávokat, ám helyzetek nélkül teltek el a percek.

Az első Tisza-parti lövésig a 63. percig kellett várni, ekkor Palincsár Martin a 16-os előtt vállalkozott, a labda messze fölé szállt. Voltak immár mindkét oldalon próbálkozások is, a 73. percben például Márkvárt jobb oldali beadását Zelizi a kivetődve eltenyerelte Borvető elől, a labda pedig egy szegedi támadóról a kapu fölé pattant, majd az ellentámadásból Ominger száguldott végig a pályán a saját térfeléről indulva, 10 méteres lövését Molnár-Farkas vetődve hárította. 

Elérkezett a mérkőzés utolsó szakasza, amelyben látszott, egy gól dönthet. És azt a Szeged szerezte. A 89. percben egy hosszan előre vágott labdára Palincsár csapott le a bal szélen, elhúzott Szalai mellett és 10 méterről a kapu közepébe lőtt, 0–1.

Csákvár–Szeged-Csanád GA 0–1 (0–0)

Merkantil bank labdarúgó NB II., 23. forduló. Csákvár, 200 néző. Vezette: Takács Tamás (Vörös Dániel, Vrbovszki Pál).

Csákvár: Zelizi – Murka, Babós L., Karacs,Szalai P. – Ominger, Mészáros D. (Papucsek, 90.), Szakály D. (Fejős, 55.) – Tamás N. (Jablonszkij, 75.), Simon A. (Nagy Z., 56.), Gazdag (Gregor, 90.). Vezetőedző: Tótb Balázs.

Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas – Gera, Szilágyi Z., Horváth M., Tóth B.– Haris, Magyar Zs. (Gajdos, a szünetben) – Palincsár, Márkvárt, Zuigéber (Bíró B., 69.) – Borvető (Klausz, 77.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.

Gólszerző: Palincsár (89.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában