Női vízilabda OB I.

2024.04.03. 21:22

A címvédő Eger érvényesítette a papírformát Szentesen

Erődemonstrációval kezdett Szentesen a bajnoki címvédő Eger a MOL női vízilabda OB I. nyolcadik fordulójából rendezett mérkőzésen. A hazaiak a harmadik negyedet három góllal megnyerték, a pontokat viszont a hevesiek vitték magukkal 15–7-es sikerüknek köszönhetően.

Delmagyar.hu

A Valdor Szentes csapata.

Fotó: Karnok Csaba

Öt–nullával kezdett az Eger, amellyel gyorsan a hazaiak tudtára hozta, minél könnyebb meccs végén távozna a bajnoki pontokkal. Az első nyolc percet 6–1-re nyerték meg, a második negyedben pedig tovább három találattal toldották meg a különbséget. A nagyszünetben 2–10 állt az eredményjelzőn, a harmadik negyedben viszont a kifejezetten jól védekeztek a szentesi lányok, miközben háromszor is betaláltak a vendégkapuba, 5–10.

A magyar válogatott pólós, Szilágyi Dorottya ihletett formában lőtt, vele szemben nem találták a megoldást a hazaiak. A negyedik negyedben visszaállt a nyolcgólos különbség.

Valdor Szentes–Eger 7–15 (1–6, 1–4, 3–0, 2–5)
MOL női vízilabda OB I., 8. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. Vezette: Ercse, Kovács S.
Szentes: Füsti Molnár – Varga V., Dobos J., Hnatyszyn, Bicskei, Kövér-Kis 3, Boldizsár R. 1. Csere: Varga N. (kapus), Matajsz J., Erdélyi, Horváth L. 2, Korom 1, Bíró. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Eger: Torma – Szilágyi D. 6, Borsi, Parkes 3, Belorio 3, Bódi, Szellák 1. Csere: Balogh (kapus), Sóti 1, Katona, Eve 1, Lendvai, Pogonyi. Vezetőedző: Sike József.
Gól – emberelőnyből: 5/4, ill. 8/4.
Ötméteresből: 1/1, ill. -.
Kipontozódott: Matajsz J., ill. Szilágyi D.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában