Helyi sport

2024.04.27. 20:19

A második félidőben nem tudta megtartani előnyét az SZTE-Szedeák a Kaposvár ellen - FOTÓK

Kulcsfontosságú mérkőzést veszített az SZTE-Szedeák, amely a félidőben ugyan 13 ponttal vezetett, ám a kaposvári triplákra nem volt válasza, így még izgulhat a playout hátralévő öt fordulójában.

Vajgely Pál

De'Quon Lake és a Szedeák is nagyszerűen kezdett, de végül a Kaposvár nyert.

Fotó: Török János

Ezúttal is jól kezdett az SZTE-Szedeák, hiszen Noah Locke hármasa után 7–0-ára vezetett a meccs nyitásaként. A Kaposvár első pontjait Koprivica egy kettő plusz egyes akcióból jegyezte, viszont a vendégek lendületbe jöttek, és Eaddy kosara után már vezettek 11–13-nál. De nem sokáig, mert Bognár Kristóf zsákolt egyet, majd a Szedeák másik magasembere, De'Quon Lake kapta el a fonalat, a center hamar átlépte a tíz pontot, Mucza közelije után pedig hattal mentek a Tisza-partiak tíz perc után, 26–20.

A második negyed első fele ugyan nem indult pontgazdagon, szűk öt perc alatt csak Locke kettese volt feljegyezhető szegedi oldalon, így Filipovity ziccere után időt is kért Simándi Árpád 28–26-nál. Ekkor jött Zsíros Péter, aki egymás után bevágott két triplát, rögtön magához rendelte övéit Dalibor Damjanovics is, 34–26. Innentől ritmust fogott a Szedeák, amely a legnagyobb különbséget tudta kidolgozni, Locke szerezte meg harmadik távoliját, így 13 ponttal, 48–35-re vezettek Balogh Szilárdék a nagyszünetben.

Öt kaposvári ponttal kezdődött a harmadik negyed, amire Lake egy zsákolással válaszolt, 50–40. Tartotta tíz pont körüli előnyét a szegedi csapat, viszont Lake megkapta a negyedik hibáját. Nem vigyázott a labdára ebben a periódusban a szegedi csapat, Jackson zsákolása után időt kért Simándi Árpád, hat pontra jött fel a Kaposvár 52–46-nál. 

Három és fél perc volt az órán, amikor Eaddy két triplájával egy labdán belülre zárkózott a Kaposvár 57–55-nél, egyenlíteni azonban nem tudtak a vendégek, majd Woolridge száguldott végig, 59–55. Nem sokkal később Eaddy újabb távolijával viszont már igen, támadásban megakadt a Szedeák, 61–61-ről jöhetett a negyed utolsó perce. Balogh Szilárd ugyan felezett a vonalról, de egy szerzett labda után végigvitte, majd Szőke büntetőzött, 64–63 három negyed után.

Egál meccs kerekedett belőle, borzasztóan kellett Bognár két büntetője, majd triplája, majd Balogh Szilárd is beleállt távolról: ez is behullott, hárompontos hátrányból pillanatok alatt ötpontos előny lett, 73–68-nál kért időt a Kaposvár. Koprivica pontjaival azonban a negyed felére kiegyenlített a Kaposvár, ekkor azonban jött Locke trojkája, 78–75-nél így újból időt kértek a vendégek. 

Csakhogy jött két kaposvári tripla, majd Eaddy kettesénél Lake szabálytalankodott, így az utolsó percre elveszítette centerét a Szedeák, miközben 86–82-es htrányba került. Locke ellen szabálytalankodtak, és egy technikait is kireklamáltak a vendégek, a szegedi légiós mindhárom büntetőjét bedobta, de Eaddy egy triplával válaszolt, 45 másodperc maradt, amikor néggyel vezetett a Kaposvár, 85–89, időt kért Simándi Árpád. Locke ugyan szerzett egy kettest, de Eaddy keze a büntetőknél sem remegett meg, 87–91. Zsíros triplája kimaradt, Eaddy pedig büntetőkkel lezárta a meccset – bár az első félidőben uralta a meccset a Szedeák, végül a Kaposvár nyert, ezzel megnehezítette a saját dolgát a szegedi csapat a hátralévő fordulókra, hiszen így nem lépett el négy győzelemmel az utolsó, kiesést jelentő helyen álló somogyiaktól, hanem két győzelemnyire olvadt a két csapat közötti különbség. 

 

SZTE-Szedeák–Kometa Kaposvári KK 89–94 (26–20, 22–15, 16–28, 25–31)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, playout, 5. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Cziffra, Győrffy, Jakab. 
SZTE-Szedeák: Woolridge 11, Locke 24/12, Balogh 8/3, BOGNÁR 17/3, Lake 19. Csere: Zsíros 8/6, Mucza 2, Cohill. Vezetőedző: Simándi Árpád.
Kaposvár: EADDY 30/21, Halmai 11/6, Filipovity 16/12, Jackson 9, Koprivica 17. Csere: Krnjajszki 4, Szőke 7/3, Paár. Vezetőedző: Dalibor Damjanovics.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában