Értékelések

2024.04.21. 06:30

Ezúttal is nyert a Szedeák egy szülinapon

A Kecskemét ellen nem csupán a győzelmet, hanem játékosa, Cohill Eric születésnapját is ünnepelhette az SZTE-Szedeák.

Vajgely Pál

Fontos sikert aratott az SZTE-Szedeák.

Fotó: Gémes Sándor

Ahogy arról beszámoltunk, megszerezte első győzelmét az alsóházi rájátszás során az SZTE-Szedeák. Noah Locke 44 ponttal szórta meg a Kecskemétet, de nem csupán az amerikai légiós extrája kellett a győzelemhez, amelyhez többen is komolyan hozzájárultak: Ryan Woolridge 20 ponttal és 13 lepattanóval, valamint hat gólpasszal zárta az estét, de Mucza Tamás (11 pont, 4 gólpassz) is fontos pillanatokban lépett elő. Az első negyedben 13 pontos hátrányban volt a Szedeák 7–20-nál, innen azonban mg ebben a játékrészben fordított, és innentől végig kontrollálta a mérkőzést. 

Gratulálok a srácoknak! Rosszul kezdtük a meccset, meg kell találnunk ennek az okát, hiszen ez sorozatosan így van. Még ha száz pont körül is kaptunk, az első negyed közepén a védekezésünk összeállt, annak köszönhetően meg tudtuk fordítani a meccset, ahogy Eric is mondta, a második félidőben már kontrolláltuk az eredményt. A Kecskemét ellen mindig nehéz játszani, soha nem adják fel, negyven percen keresztül a saját rendszerük szerint játszanak, de mindig volt valaki, aki előre tudott lépni, ezáltal sikerült ezt a nagyon fontos meccset megnyernünk. Újfent meg kell köszönnöm a szegedi közönség biztatását, nagyon jó hangulat volt! Remélem, a következő, szerdai hazai meccsre is kilátogatnak, és mellettünk lesznek! – összegzett Simándi Árpád, az SZTE-Szedeák vezetőedzője. 

 

A meccs napján ünnepelte születésnapját Cohill Eric: a Szedeák játékosa egy fontos triplát jegyzett az első negyedbeli fordítás alatt.

 – Ez idén a második olyan meccs, amikor valakinek születésnapja volt a csapatból, és mindkettőt sikerült megnyernünk. Jó lenne, ha lennének még olyan meccseink, amik szülinapra esnek... Végre sikerült úgy játszanunk, ahogy eddig sikerült volna, reméljük, ez a továbbiakban is így lesz. Nem kezdtük jól a meccset, de védekezés árán visszajöttünk, félidőben vezettünk 11 ponttal, és ezt szinte végig sikerült megtartanunk – mondta a meccset követően Cohill Eric. Az első általa említett mérkőzés egyébként a soproni találkozó volt, amelyet De'Quon Lake születésnapján nyert meg a Szedeák. 

Gratulálok a Szegednek! Azt gondolom, ellenfelünk eddig erőn felül teljesített, büszke lehet Szeged városa erre a csapatra! Ha nem ellenük játszunk, mindig szorítunk nekik. Minden téren jobb volt a Szeged, nem kell csodákról beszélni. Van még hét mérkőzés hátra, nagyon remélem, hogy a Szeged és a Kecskemét is bentmarad. Ha megnézi az ember az alsóház hatcsapatos mezőnyét, azt gondolja, a magyar kosárlabda szempontjából semmilyen végkimenetel sem igazságos, mert mindenki jó csapatnak számít. Szerintem mi is jól teljesítettünk ma, de ma a jobbak győztek, ez a szép a sportban – mondta a meccs után Ivkovics Sztojan, a Kecskemét vezetőedzője.

Fontos győzelmet aratott tehát a Szedeák, amely ezzel megelőzte a Kecskemétet az alsóház tabelláján - szerdán pedig az Oroszlányt fogadja a következő fordulóban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában