Helyi sport

2024.04.14. 08:37

Nem jutott elődöntőbe a Kosársuli

Veszprémben is kikapott, így az ötödik-nyolcadik helyért folytathatja a vásárhelyi csapat.

Delmagyar.hu

Moore tarthatatlannak bizonyult a vásárhelyiek számára.

Fotó: Hunbasket.hu

A hazai vereséget követően győzelmi kényszerben lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli a Veszprém otthonában, hiszen a férfi kosárlabda NB I./B Zöld csoportjának negyeddöntős párharca két nyert meccsig tart.

Hamar komoly hátrányba kerültek a vásárhelyiek, a Veszprém egy domináns első negyedet követően hamar húszpontosra növelte az előnyét. Érdemben a folytatásban sem változott a játék képe, a Kosársuli több mint 30 pontos hátrányban is volt, innen pedig vérmes reményei nem lehettek ezen az estén.

A Veszprém ezúttal simán győzött, mindez pedig azt jelenti, hogy ők jutottak be a legjobb négy közé, míg a Kosársuli az ötödik-nyolcadik helyekért folytathatja a bajnokságot.

Alex Geddes, a Veszprém edzője:Az első félidőben elképesztően jól játszottunk védekezésben és támadásban egyaránt. Mindenki a helyén volt, összedolgozott és jól kommunikált a többiekkel. Fantasztikus volt tehát az első két negyedünk. A második félidőben egy kicsit visszaesett a teljesítményünk, de megmutattuk milyen tartása van ennek a csapatnak, és győzelemmel zártuk a találkozót. Igazi mentális erőről tettünk tanúbizonyságot, és kijött annak az eredménye, amiért az egész szezonban keményen edzettünk, hogy sikerrel vívjuk meg az ilyen nehéz párharcokat. Nagy köszönet illeti a Hódmezővásárhely csapatát, akikkel nagyon kompetitív és rendkívül élvezetes negyeddöntőt játszottunk. Nagyszerű munkát végeztek, minden labdáért, minden centiért meg kellett küzdenünk ellenük. További sok sikert kívánok nekik. Nagy köszönet illeti a Veszprém-drukkereket is, akik támogattak minket és fantasztikus hangulatot teremtettek ezen a szombaton.

Saša Vejinović, a Kosársuli edzője: – Sajnos ez a mérkőzés is úgy indult, mint az első otthon. Úgy éreztem, hogy az első öt-hat percben mintha egy kicsivel jobban akarta volna az ellenfél a győzelmet, mint mi. A meccs további részében nem volt probléma, csak az volt a baj, hogy futnunk kellett akkor már az eredmény után. Gratulálok az ellenfelünknek, és további sok szerencsét kívánok nekik.

Veszprém Kosárlabda Klub – Vásárhelyi Kosársuli 99-77 (32-14, 25-16, 24-29, 18-18)
Férfi kosárlabda NB I./B, Zöld csoport, rájátszás, negyeddöntő, 2. mérkőzés. Veszprém, Vetési Albert Gimnázium. Vezette: dr. Magyari, dr. Popgyákunik, Földesi
Veszprém: Szabó 6, Madár 10/9, Varga 15/6, Takács 2, Moore 35/3. Cserék: Popadic 10/3, Prodanovic 14/6, Birkás 7/3. Vezetőedző: Alex Geddes.
Kosársuli: Borbáth 18/12, Rosic 21/3, Balogh 4, Kelemen 8/6, Orgona 20/6. Cserék: Bálint 3, Knyur 3/3. Vezetőedző: Sasa Vejinovic.
Az egyik fél két győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Veszprémnek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában