Helyi sport

2024.04.11. 15:23

Sikeresen zárta a szezont a Tuti Kori

Számos szép eredményt ért el a Tuti Kori csapata a szezonzáró, Szegeden megrendezett rövidpályás gyorskorcsolya versenyen.

Delmagyar.hu

Évet zártak a Tuti Korisok.

Fotó: Tuti Kori

Tizenkilencedik alkalommal rendezte meg a Szegedi Korcsolyázó Egyesület a Tisza kupa nemzetközi rövidpályás gyorskorcsolya versenyt, a rendező klub mellett pedig a Tuti Kori versenyzői is jégre léptek.

A legkisebbek között, a junior G kategóriában Vékony Sipos Ábel mindhárom távon hetedik lett, így összesítésben is ebben a pozícióban zárt, míg Terhes Noel éppen klubtársa előtt, hatodikként végzett összetettben.

A F korcsoportos lányok között Vincefi Gréta összetett 16. lett, Fehér Anna ötödik lett a három táv összesítését követően. Ebben a korcsoportban a fiúk mezőnyében Kiss Erik tizedik, Tutrai Áron pedig az ötödik helyet szerezte meg. Tóth Dávid összetett ezüstérmes lett, miután 500 és 222 méteren is második lett, 333 méteren pedig ötödik helyen ért célba.

A junior E kategóriás lányok között Gárdián Borbála Szonja összetett nyolcadik lett. A fiúknál Fazekas Márton magabiztosan végzett az első helyen, miután mindhárom távon ő volt a leggyorsabb. Vékony Sipos Áron összetett 15., Rikk Tamás László 12., Vincefi Zalán pedig negyedik lett, miután 777 méteren ezüstöt nyert, de 333 és 500 méteren hatodik lett.

A D korcsoportos lányoknál Tóth Tímea Ilona nyolcadik, Vető Rozina Emília összetettben harmadik lett, miután 500 méteren harmadik lett, 1000 és 777 méteren pedig negyedikként végzett.

A C korcsoportos lányoknál Sztanojev Nikolett tizenegyedik, Szörényi Emma Lili tizedik, míg Fazekas Vera negyedik helyen végzett. A fiúknál Németh Sándor Domonkos összetett hatodik lett.

A Tuti Kori Egyesület Men kategóriában induló versenyzői különösen eredményesen szerepeltek. Gárdián Lajos Zsombor a B-Men kategóriában összetettben a 4. lett, miután 1500-on 7-ként., 500-on 4-ként., 1000 méteren pedig bronzérmesként ért célba. Jancsó Zalán ugyanitt mindhárom távon és így összetettben is ezüstérmet szerzett, míg Hallósy Dominik minden távon első helyen ért a célba, így összesítésben is aranyérmes lett. Péter Gergely Dániel kilencedik helyen végzett, az összetett senior men kategóriában aranyérmet szerzett.

A váltóversenyeken az E-F korcsoportos lányok versenyében Fehér Anna, Gárdián Szonja Borbála és Vincefi Gréta a 8. helyet szerezte meg. Ugyanebben a korcsoportban a fiúk versenyében Tutrai Áron, Rikk Tamás László és Kiss Erik a 6. helyet harcolta ki, míg szintén ebben a kategóriában a Tuti Kori 2. számú váltója, Fazekas Márton, Tóth Dávid és Vincefi Zalán aranyérmet szerzett.

A C-D korcsoportos lányok 2000 méteres váltóversenyében Fazekas Vera, Tóth Tímea Ilona és Vető Rozina Emília bronzérmet szerzett.

Az évadzáró verseny végén adták át a Magyar Kupa díjait is, amelyet az egész szezonban idehaza elért eredmények alapján osztottak ki, ezek alapján az F korcsoportos fiúk versenyében Tóth Dávid ezüstérmes lett. Az E korcsoportos lányok versenyében Gárdián Szonja Borbála bronzérmet szerzett. Az E korcsoportos fiúk között Fazekas Márton aranyérmet nyert. A C korcsoportos lányok versenyében Fazekas Vera ezüstérmes lett. Az E-F korcsoportos fiúk váltóeredményeit tekintve a Fazekas Márton, Tóth Dávid, Vincefi Zalán összetételű egység ezüstérmet szerzett. A C-D korcsoportos lányok váltóversenyében Fazekas Vera, Tóth Tímea Ilona és Vető Rozina Emília bronzérmet nyert. A Men mezőnyben Gárdián Lajos Zsombor ezüstérmes, Hallósy Dominik pedig bronzérmes lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában