Helyi sport

2024.04.12. 06:00

Szombaton újra a Paksot fogadja az SZTE-Szedeák

A magyar kupában szerzett ezüstérmet követően ismét a bajnokságé a főszerep. Szombattól elkezdődik az őrült harc a kiesés elkerüléséért, az SZTE-Szedeák a playout első fordulójában a Paksot fogadja az újszegedi sportcsarnokban.

Vajgely Pál

Noah Locke (labdával) március közepén 41 pontot dobott a Paksnak.

Fotó: Gémes Sándor

Jön a végjáték a férfi kosárlabda NB I./A csoportjában. Az alapszakasz végeztével két részre oszlott a mezőny, az első nyolc csapat a bajnoki negyeddöntőben, míg a további hat gárda, így a felsőházi rájátszásról egy győzelemmel lemaradt SZTE-Szedeák is a playoutban folytatja a szezon. Az alsóházban a résztvevők egy újabb-odavisszavágós kört játszanak egymással, és ugyan az alapszakaszban elért eredményeket nem hozzák magukkal, de a helyezések csökkenési sorrendjében pontszámokkal kezdik meg a playout-ot úgy, hogy a kilencedik helyezett 6, a tizennegyedik pedig egy pontról indul – egy győzelem két, míg egy vereség egy pontot jelent. Az idény végén az utolsó helyezett búcsúzik az A csoporttól. 

A múlt hétvégén a magyar kupában ezüstérmet nyert szegediek a harmadik helyről, azaz négy pontról vágnak neki az új szakasznak. Kezdésként szombaton 18 órától azt a Paksot fogadják, amely a negyedik helyről, azaz három ponttal vághat neki a playoutnak, és amellyel nem mellesleg szűk egy hónapja találkozott utoljára. Március 16-án ugyanis 92–87-re nyert a Szedeák az újszegedi sportcsarnokban a paksiak ellen, a sikerhez Noah Locke 41 ponttal járult hozzá. 

A versenynaptárból kiderül, hogy a playout utolsó, tizedik fordulóját május 18-án rendezik, azaz bő egy hónap alatt lezajlik ez a tíz játéknap, egy hét kivételtől eltekintve végig szombat-szerda ritmusban játszanak majd a csapatok. A menetrendből az is látszik, hogy az SZTE-Szedeák számára az odavágók lehetnek különösen fontosak, hiszen az első felvonás öt mérkőzéséből négyszer is hazai pályán játszanak majd Bognár Kristófék, már pedig ha ezt a négy mérkőzést megnyerik, akkor aligha maradnak izgalmak az utolsó öt fordulóra.

A playout első fordulójának programja, szombat, 18 óra: Egis Körmend–Kecskemét, Oroszlány–Kaposvár, SZTE-Szedeák–Atomerőmű SE.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában