Mindketten ezüstérmesek lettek

2024.05.20. 10:30

A szentesi testvérpár 45 perc híján egyszerre játszott bajnoki döntőt

2024. május 5. aranybetűkkel íródott be a szentesi Dömsödi-család történelemkönyvébe. A leánygyermekek ugyanis negyvenöt perc híján egyszerre játszottak bajnoki döntőt vízilabdában. A 13 éves Döniz a gyermekbajnokságban a Szentessel, míg Dalma 21 évesen a Ferencvárossal a felnőttek között.

Becsei Dávid

Dömsödi Dalma (balról) és Dömsödi Döniz. Mindketten ezüstérmesek lettek, ennek Dalma kevésbé, Döniz jobban örült.

Fotó: DM

A szentesi gyermekcsapat bravúros szereplés után jutott el a bajnoki döntőig, ahol nagy csatában 8–7-es vereséget szenvedett a Dunaújvárostól. Az FTC-Telekom az egyik fél második győzelméig tartó párharc első mérkőzésén 12–6-ra kapott ki az UVSE vendégeként, majd néhány nappal később otthon 11–10-re, így 2022 után ismét bajnoki címnek örülhettek az újpesti lányok. A két párharc között Dömsödi Dalma és Dömsödi Döniz a kapocs.

– Hatalmas büszkeség, hogy Dönizke és a Szentes ott volt a fináléban, hiszen az elődöntőben a sokkal esélyesebb KSI-t sikerült legyőzniük büntetőkkel. Annak a meccsnek az időpontjában éppen kezdődött az edzésünk. Mielőtt beugrottam a medencébe, a másodedzőnket kérdeztem, hogy állnak Dönizék. Háromgólos hátrányban voltak… Aztán amikor befejeztük a tréninget és megtudtam, hogy ötméteresekkel megnyerték az elődöntőt, megkönnyeztem örömömben. A csapattársaim néhány pillanatig nagyot néztek, nem tudták, mi van velem – emlékezett vissza Dalma.

Nem esett messze az alma a fájától. Dalma 2019-ben 116 találattal a serdülő bajnokság gólkirálya volt, Döniz pedig valószínűleg csak azért maradt le erről a gyermekbajnokságban játszott első évében, mert a későbbi győztes hárommal több mérkőzésen termelhette a gólokat a furcsa kiírás miatt.

– Sajnálom, hogy nem lehettem gólkirály, de kárpótol az ezüstérem és a remek közösség a csapaton belül. Nagyon motiváló, hogy Dalma a nővérem, hálás vagyok ezért a szüleinknek. Az is menő, hogy behívták az olimpiai keretbe, ő a példaképem. Sokat tanulok tőle, mostanában leginkább csak beszélünk a vízilabdáról, de ha ráérünk, mindig lemegyünk az uszodába dobálni – mesélte Döniz, aki Dalmával ellentétben nem center, hanem kapás hátsó. Olykor azért beúszik elmondása szerint, de inkább távolabbról szeret gólokat lőni, gólpasszt adni.

Ami pedig Dalma ferencvárosi idényét illeti, a bajnokságban és a BENU Magyar Kupában is ezüstérmes lett, mindkétszer az UVSE bizonyult jobbnak náluk hat, illetve egy-egy góllal.

_34A9169
Dömsödi Dalma centerként rengeteget küzd, aminek gól, kiállítás vagy éppen ötméteres a "jutalma".
Fotó: Balogh László/MW

– Mindenki azt várta, hogy trófeákat nyerünk, de sajnos mindkettő kicsúszott a kezeink közül. A kupaarany mindössze két másodpercen múlt. Hatalmasat küzdöttünk, bízunk a fényesebb jövőben – tette hozzá Dömsödi Dalma, aki 29 bajnoki gólt szerzett idén.

A télen csalódást jelentett számára, hogy az Európa- és világbajnokságra sem utazhatott, de az így felszabadult időszakban klubjával kiválóan sikerült a felkészülése, ennek köszönhetően pedig a tavasz során jó formában játszott végig.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában