Hétfőn kezdődik az egyéni világbajnokság

2024.05.26. 14:33

Breznóban szerepelnek

A szlovákiai Breznóban hétfőn kezdődő egyéni teke-világbajnokságon a magyar férfi válogatott három szegedi játékos kaphat szerepet.

Kozma Károly a vb után távozik a szegedi csapattól.

Fotó: Török János

Megkezdődik a felnőtt egyéni teke-világbajnokság a szlovákiai Breznóban, és a magyar válogatottban három szegedi játékos is helyet kapott: Karsai László, Zapletán Zsombor és Kozma Károly.

Az eseményen hétfőn és kedden rendezik a klasszikus egyéni selejtezőjét. Május 29-én tandem és sprint nap lesz, ekkor már érmeket is kiosztanak az előbbi szakágban. Május 30-án folytatódik a selejtező legjobb 32 részvevőjével a klasszikus egyéni verseny és a sprint is, 31-én tartják a nyolcad- és a negyeddöntőket, majd június 1-jén az elődöntőket és a helyosztókat a klasszikus egyéni számban.   

Szegedi érintettsége volt már a szlovákiai versenynek, hiszen az ifjúsági csapat játékosa, Ivanyik Dávid két bronzérmet is szerzett a három versenyszámában. Előbb csapatban a kilencedik helyen zárt, aztán viszont mind sprintben, mind tandemben – utóbbiban Hegedűs Dominikkal párban – a harmadik helyet szerezte meg.

Az is biztos, hogy komoly változások várhatók a szegedi csapat felnőtt keretében, hiszen a címvédő együttesből távozik Zapletán Zsombor és Kozma Károly is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában