Legyőzhetetlenek bothúzásban

2024.05.22. 16:22

Deli Tamás és Véró Alex új magyar rekordot állított fel

Jótékonykodással egybekötött erősember-fesztiválról tért haza a szegedi Deli Tamás és a derekegyházi Véró Alex hat magyar bajnoki címmel. Bothúzásban már évek óta uralják a mezőnyt, az elmúlt hétvégén pedig a hexa rudas felhúzásban állítottak fel új magyar rekordokat.

Becsei Dávid

Véró Alex (balról) és Deli Tamás a megnyert érmekkel, illetve serlegekkel.

Forrás: Deli Team

Az Erősen a gyermekekért jótékonysági fesztivál kétnapos rendezvényének első napján bothúzásban versenyzett Harkányban Deli Tamás és Véró Alex, míg a második napon a siklósi vár tövében megrendezett rekordkísérleten vettek részt, szerepeltek kiválóan. A jótékonyság célja az volt, hogy felhívják a figyelmet az adományozásra, a versenyhelyszínen pedig a Csecsemő és kisded alapítvány részére lehetett adakozni. A bothúzás és a felhúzás mellett a kőemelő országos bajnokságnak is ez az esemény adott otthont, ezen viszont a Deli Team sportolói nem vettek részt.

Bothúzásban Véró Alex a nyílt és abszolút kategóriában indult, míg Deli Tamás a -105 kilogrammosok masters súlycsoportjában, illetve az abszolútban. Saját kategóriájukban mindketten legyűrték ellenfeleiket, 2:0-ra legyőztek mindenkit. Hibátlan teljesítménnyel begyűjtötték a két-két aranyérmet. Magyarországon amióta jelen van a masters abszolút és könnyűsúlyú bothúzás, azóta ennek a koronázatlan királya Deli. 

A nap csúcspontjaként megmérkőzött egymással a könnyű- és a nehézsúlyú bajnok, vagyis mester és tanítványa találkozott egymással. A Véró–Deli csatát végül előbbi nyerte meg magabiztosan.

A fesztivál második napján pazar kilátás mellett, a siklósi vár tövében vettek részt a hexa rudas felhúzás rekordkísérletén. Véró a nyílt kategóriában 400 kilogrammot húzott, míg Deli a -105 kg-osok masters csoportjában 350 kilós új rekordot állított fel.

Véró Alex 400 kilós hexa-rúd emelése. Még mosolyogni is maradt ereje!
Fotó: Deli Team

– Nem gondoltam volna, hogy hat bajnoki címmel jövünk haza erről az erőfesztiválról. Ami a bothúzó-bajnokságot illeti, sikerült átmentenünk a brazíliai Arnold Classicon mutatott formánkat. Jó érzéssel tölt el bennünket, hogy már hosszabb ideje domináljuk ezt a két súlycsoportot – jegyezte meg érdeklődésünkre Deli Tamás.

Jövő szombaton a Szegedtől mindössze nyolcvan kilométerre lévő Battonyán rendezik a Prémium Liga harmadik fordulóját. Ezen az erősember-versenyen ismét ott lesz Véró Alex, aki legutóbb a sportág európai klasszisai között is megmérettethette magát Budapesten. Deli ezen szervezőként vesz részt, július utolsó hétvégéjén viszont a siófoki Muscle Beachen erőemelésben ő is a versenyzők között lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában