Vasárnap a tabella utolsó helyezettje érkezik

2024.05.18. 07:19

Elérkezett a tettek ideje

A labdarúgó NB II. 33. fordulója következik, amelyben vasárnap 17 órától a biztos bajnoki negyedik Szeged-Csanád GA a régóta utolsó, így már tuti kieső Mosonmagyaróvár együttesét fogadja a Szent Gellért Fórumban.

Mádi József

Papp Áron és a szegedi csapat a bajnoki szezon utolsó hazai mérkőzésére készül.

Fotó: Gémes Sándor

Rossz kimondani, de a Győr elleni idegenbeli mérkőzés óta nem nyert a labdarúgó NB II.-ben a Szeged-Csanád GA. Ez a tény zavarja a klubvezetést, a játékosokat, a szurkolókat, és valljuk be, minket, a mérkőzésekről rendszeresen tudósító újságírókat is.

Ám nem tudunk mit tenni, bízunk abban, hogy a három mérkőzéses nyeretlen széria megszakad, mégpedig a 2023–24-es szezon utolsó hazai mérkőzésén. Ehhez már-már ideális ellenfélnek tűnhet a hetek óta kiesett, a tabellán utolsó Mosonmagyaróvár, amely ellen vasárnap 17 órától lép pályára a szegedi alakulat. A klub a héten megvált Alekszandar Sztevanovics edzőtől, így ezúttal a szakmai stáb irányít majd a kispadról.

A két együttes őszi mérkőzésén idegenben Borvető Áron 6. percben szerzett góljával nyert a Szeged-Csanád GA 1–0-ra. A támadó a letöltött eltiltása után már visszatérhet a keretbe, így rá számíthat a stáb. Az esélyek a hazai alakulat mellett szólnak, hiszen 14 helyezés és 35 pont választja el őket egymástól.

– Sajnos az elmúlt mérkőzések nem úgy alakultak, ahogy szerettük volna. Most nem a kérdéseknek, a válaszoknak vagy az elemzéseknek van itt az ideje, hanem a tetteknek. Mindenkinek, minden egyes játékosnak és stábtagnak felelősséget kell vállalnia.! Maximális hozzáállással és akarattal meg kell nyernünk ezt a mérkőzést. Tartozunk ennyivel saját magunknak és a szurkolóinknak – nyilatkozta Germán Tamás, a Szeged-Csanád GA csapatmenedzsere.

A Tisza-parti alakulatnak ezen kívül már csak egy mérkőzése marad hátra a bajnokságból, azt pedig jövő vasárnap 17 órától játssza le Pécsen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában