A szegedi ökölvívó a WBO nagyközépsúlyú global bajnoki övét szerezte meg

2024.05.25. 12:37

Globalsiker a Big Deal reményében

Sikerrel vette az újabb profi akadályt a szegedi ökölvívó, Kis Máté, aki a New School Promotion budapesti gáláján a bosznia-hercegovinai Zseljko Stegicet a második menetben technikai kiütéssel győzte le.

Mádi József

A szegedi Kis Máté alig másfél menetet bokszolt a bosnyák ellenféllel, úgy nyert.

Fotó: Árvai Károly

– Mennyit bírt aludni a győztes meccs után?

– A nagy izgalmak közepette nagyjából három órát. Nem állt meg a nap, hiszen a kislányom negyedik születésnapjára készülünk, ünnepeljük, így vártuk a vendégeket. 

– A sikert azért megünnepelték?

– Leginkább a gratulációkat fogadtam, aztán utána siettem haza a családomhoz. Jó néhány éve nekem már az az ünnep, amikor a család vár otthon, és átbeszéljük az eseményeket, az ilyen mérkőzéseket. Könnyen lehet, hogy azért a jövő héten egy kisebb buli majd belefér, hiszen le kell lazulnom, és újult erővel kell belevágnom a következő nagy feladatba, hiszen hamarosan államvizsgázom, oda pedig tiszta fejjel szeretnék megérkezni.

– Milyen volt belülről ez a másfél menet?

– Nagyon nagy koncentrációt igényelt, és az elején máris bekaptam egy nagy ütést. Éreztük, sejtettük, hogy a bosnyák majd nekem esik az első pár menetben. Egy nagy ütőről volt szó, de felkészültünk arra, hogy hamar be akarja fejezni a meccset. Gyorsan alkalmazkodtam, és végül ez a meccs így sikerült. 

– Rendkívül higgadtan viselte a szabálytalanságokat. Ez a viselkedés tanulható vagy ösztönös és belülről jött?

– Nem tanultam, mindig ilyen vagyok, és próbálok higgadt lenni a konfliktushelyzetekben is. A munkámból eredően sokat tanultam, a rendőrségen voltak veszélyes szituációk, amikor higgadtnak kellett maradni. Lehet, hogy az is segített abban, hogy ilyen rutinosan megoldjam az ellenfél hőbörgését.

– Valóban sokat szabálytalankodott Stegic?

– Igen, folyamatosan fejjel jött előre, látszott, hogy direkt csinálja. Azt éreztem, hogy sérülés akart okozni, de a meccs előtt is láttam rajta a folyosón a bemelegítés alatt, hogy nem zavart volt.

– Evander Holyfield is látta ezt a mérkőzést, vele sikerült kommunikálni?

– Igen. Gratulált, megdicsért, és azt mondta haladjak tovább az úton a céljaim felé.

– Mi ez a cél, mi a következő állomás?

– Nagyon bízom benne, hogy a következő vagy az azt követő egy igazán nagy mérkőzés lesz. Akár egy világbajnoki cím kihívói pozíciójába is szívesen kerülnék, és tényleg az lenne az igazi, ha összejönne a Big Deal, egy komoly szerződés. Itt nem csak a pénzről beszélek, nem csak arról szól a dolog, hanem arról is, hogy egy világklasszis ellen magyarként bokszolhatnék. Ez a kettő együtt hatalmas lépés és dicsőség lenne számomra. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában