Elkezdődött a kajak-kenus válogató

2024.05.01. 09:52

Görcs, majd győzelem

Elrajtolt a 2024-es versenyszezon első kajak-kenus válogatója Szolnokon. A háromnapos esemény a férfi K4 500 méteres versenyszám döntőjével kezdődött.

Mádi József

A váratlan fejlemény ellenére Nádas Bence és a négyes megoldotta a feladatot.

Fotó: Földi Imre

A tavalyi duisburgi világbajnokságon olimpiai kvótát szerzett Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István, Tótka Sándor kvartett győzelemmel kezdte az évet a Holt-Tiszán, így indulhatnak a jövő heti világkupán.

Kiváló időjárási körülmények közepette állt rajthoz a férfi K4 500 méter fináléjának nyolc egysége. A legnagyobb figyelem egyértelműen a Nádas, Csizmadia, Kuli, Tótka fémjelzett hajóra irányult, hiszen a csapat tagjai fantasztikus formában, világbajnoki ezüstéremmel zárták a mögöttünk hagyott szezont. Az egység győzelméhez ezúttal sem fért kétség, már a rajt után közvetlenül nagyobb előnybe kerültek. Mint utóbb kiderült azonban féltávnál egy kisebb nehézséggel is szembe kellett néznie a srácoknak, hiszen a vezérevezős Nádas Bence görcsölni kezdett, így elmondása szerint az is kétséges volt, hogy egyáltalán elérnek-e a célvonalig.

— 250 méternél elkezdett görcsölni a hasizmom és kérdés volt már akkor is, hogy egyáltalán beérünk-e a célba vagy sem – kezdte a csapathajó első tagja, az MVM Szegedi VE kajakosa, Nádas Bence. – Inkább kivettem egy biztos százalékot, hogy célba érjünk. Remélem a világkupán én is százszázalékot tudok majd a hajóba tenni.

Az egység másik szegedi tagja, Kuli István is hasonlóan vélekedett, meglátása szerint az első 200-250 méterig minden a megbeszéltek szerint folyt, azonban utána ő is érzékelte, hogy valami nincs rendben.

– A mai futamból nem tudunk semmit leszűrni, örülök, hogy sikerült megnyernünk a versenyt – vélekedett Kuli István.

Mögöttük nagy csata zajlott második helyért, hiszen a jövő héten kezdődő szegedi világkupán két magyar egység is rajthoz állhat. Nádasék mögött fél hajóval végül a Hidvégi Hunor, Fodor Bence, Kurucz Levente, Balogh Gergely négyesnek – utóbbi szintén az MVM Szegedi VE kajakosa – végül sikerült megcsípni világkupa-indulást érő második helyet

A verseny ma folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában