Kétgólos hátrányban még egyenlített a Mosonmagyaróvár

2024.05.19. 19:13

Sikerrel köszöntek el

A labdarúgó NB II. 33. fordulójában a már negyedik Szeged-Csanád GA a kiesett Mosonmagyaróvárt fogadta a Szent Gellért Fórumban. A szezon utolsó hazai bajnokija fordulatosan alakult, de sikeresen végződött.

Mádi József

Papp Áron próbálkozott becsülettel, gólpasszra futotta.

Fotó: Gémes Sándor

A szegedi keretből ezúttal hiányzott Nyári Patrik és Szilágyi Zoltán.

A meccsen mindkét csapat tét nélkül futballozhatott, hiszen a Szeged már biztos negyedik lesz, a Mosonmagyaróvár pedig hetekkel ezelőtt kiesett.   

Nagyszerűen kezdte a meccset a hazai alakulat, mert előbb Márkvárt Dávid lövését tolta ki bravúrral a jobb alsóból Slakta Balázs, majd a szöglet után Óvári Zsoltot buktatta egy védő a 16-oosn belül, a 11-est pedig Magyar Zsolt magabiztosan értékesítette, 1–0.  

Nem sokkal ezután Papp Áron jutott lövéshez, megint Slaktának kellett védenie. Nagyon jó szellemben futballozott a Szeged, az utóbbi meccseken ezzel amúgy sem volt probléma, ám a korai vezetés még inkább felszabadulttá tette a játékosokat.

A következő nagy ziccer Papp Á. nevéhez fűződött, aki egyedül ment a mosoni kapu felé, de a 16-oson belülről a bal alsó sarok mellé gurított.  A megpörgetett első félóra után kisebb lélegzethez jutott a vendégcsapat is, ennek jele volt Illés Dávid közeli lövése, amely után Molnár-Farkas Tamás kezei közül pattant a labda szögletre. 

A 34. percben egy védőhiba is kellett ahhoz, hogy tovább növelje az előnyét a Szeged, Klausz Milán pedig köszönte a lehetőséget, és közelről a kapuba lőtt, 2–0.  Ismét jó első félidőt produkált a hazai csapat, ezúttal pedig a gólok is megérkeztek. 

Hármas csere után érkeztek ki a vendégek a második félidőre, és ennek jó hatása volt a játékukra, hiszen Csóka Dominik közel lövését blokkolni kellett, majd Illés D. találta telibe a felső lécet. Nem sokat kellett várni a vendégek találatára a korábbi szegedi Radics Márton révén, sőt négy percen belül ki is egyenlített a tabella utolsó helyezettje egy 11-esből.  

Az újabb fordulat a 73. percben érkezett, amikor kapu előtti kavarodás végén Gajdos Zsolt közelről kotorta a labdát a hálóba, 3–2.

Ezzel a találattal győzelemmel búcsúzott közönségétől a szegedi alakulat.

Germán Tamás: – Az első félidőben igen jó teljesítményt nyújtottunk, a heti felkészülés ennek szellemében zajlott és a felszabadult játék is látszott. A második félidőben nem úgy jöttünk ki az öltözőből, ahogy kellett volna, végül tudtunk váltani, és megmutattuk, hogy mi vagyunk a jobb csapat, és nem véletlenül állunk a tabella negyedik helyen.  

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 3–2 (2–0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 871 néző. Vezette: Jakab Árpád (Sinkovicz Árpád, Ring Kevin).
Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas T. – Könczey, Horváth M., Tóth B., Gera – Gajdos (Borvető, 76.), Magyar Zs. (Haris, 64.) – Papp Á. (Palincsár, 90+2.), Márkvárt, Óvári (Földi, 64.) – Klausz M. (Bíró B., 64.). Megbízott edző: Kapic Bekim.
Mosonmagyaróvár: Slakta – Radics M., Czingráber, Deák I. (Bekker, a szünetben), Horváth K. – Végső, Kapornai (Simita, a szünetben) – Szabó B. (Papp L., 83.), Illés D. (Máris, 75.), Csóka – Szendeff (Tullner, a szünetben). Vezetőedző: Nagy Ádám.
Gólszerző: Magyar Zs. (4., 11-esből), Klausz M. (35.), Gajdos (72.), ill. Radics (59.), Szabó B. (63., 11-esből).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában