Helyi sport

2024.05.28. 15:00

Két bajnokcsapat találkozik a szerdai vármegyei kupadöntőben

A labdarúgó vármegyei I. és II. osztály bajnoka csap össze a kupagyőzelemért: a Nemes István Csongrád-Csanád vármegyei kupa fináléjában Algyőn találkozik egymással az SZVSE és a Sándorfalva.

Vajgely Pál

A tavalyi, ásotthalmi döntőben az SZVSE az Algyő ellen győzött.

Fotó: Karnok Csaba

Két bajnokcsapat találkozik a Nemes István Csongrád-Csanád vármegyei kupa döntőjében. A Sándorfalva és az SZVSE csapatában az is közös, hogy mindketten igen magabiztosan nyerték meg saját bajnokságukat – a szerdán, 17.30-kor kezdődő finálét követően viszont valamelyikük a kupát is magasba emelheti. 

A Sándorfalva vármegyei II. osztályú csapatként a döntőig vezető úton három magasabb osztálybeli ellenfelet is búcsúztatott, miután legyőzte a Balástyát, az Ásotthalmot és a Tiszaszigetet is.

Sikerként éljük meg a kupa- és bajnoki szereplésünket, kellő önbizalommal, és kellő alázattal várjuk a döntőt. Futballünnepet szeretnénk a döntőben. Tisztában vagyunk vele, hogy nagy tett lenne a kupagyőzelem. A döntőben egy jó csapat lesz az ellenfelünk, de nem feltartott kezekkel érkezünk Algyőre, sőt, meglepetést szeretnénk okozni – mondta Kurucsai András, a Sándorfalva edzője.

Az SZVSE tavaly az Algyőt győzte le a fináléban, a két csapat elődöntős mérkőzését ezúttal is a Vasutasok nyerték meg. A vármegyei I. osztály bajnokára azonban még egy komoly feladat várhat idén, a június 4-i sorsoláson dől el, kell-e osztályozót játszania a csapatnak az NB III.-as szereplésért, és ha igen, akkor mely csapat lesz az ellenfele.

Mindent megteszünk, hogy sikerüljön a győzelem, ami azért is lenne nagy dolog, mert ez lenne a harmadik kupagyőzelmünk. Bízok benne, hogy frissen tart bennünket ez a kupameccs, de ezt majd csak később, az eredmények tükrében tudjuk megmondani. Természetesen nem vesszük félvállról az ellenfelünk, tisztában vagyunk vele, hogy milyen meggyőző teljesítménnyel nyerte meg a bajnokságot a Sándorfalva, amely azt gondolom, ha idén a vármegyei I. osztályban szerepelt volna, biztosan a felsőházban lett volna érdekelt. Jó formában vagyunk, bízunk benne, hogy még jobb energiákat tudunk szerezni a döntőben, és így mehetünk bele az osztályozóba – mondta Kelemen Balázs, az SZVSE edzője. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában