Helyi sport

2024.05.24. 06:00

Tisztulhat a kép a zárás előtt a vármegyei labdarúgásban

A vármegyei I. és II. osztályban is a szezon utolsó előtti mérkőzéseit játsszák az érintett csapatok. Előbbiben a dobogós helyekért vívott harc, valamint a kiesés elkerüléséért zajló küzdelem is tartogat izgalmakat a hétvégére.

Vajgely Pál

A kékmezes Tiszaszigetnek nyernie kell a dobogóért, az Algyő ismét otthon játszhat.

Fotó: Karnok Csaba

Nagyot léphet az ezüstérem felé az Algyő, ha a vármegyei I. osztály rájátszásának 9. fordulóbeli nyitómeccsén legyőzi a Kiskundorozsmát. Ebben az esetben az algyőiek számára legalább a bronzérem már biztosan meglenne az idény végén. Nem vár könnyű feladat a Mórahalomra, ha életben akarja tartani ezüstös reményeit, hiszen a már bajnok SZVSE-hez látogat, míg a Tiszaszigetnek muszáj nyernie a Kiskundorozsma ellen, ha versenyben akar maradni a dobogóért zajló harcban.

Az alsóházban az FK Szeged és a Balástya sorsa már eldőlt: előbbi biztosan kiesik, utóbbi pedig a hátralévő fordulók eredményeitől függetlenül már biztosan bennmaradó. A többi négy csapat viszont még nem érezheti magát biztonságban, így a Szentes–Ásotthalom mérkőzésnek különösen nagy jelentősége van, hiszen aki itt nyerne, az kedvezőbb helyzetből várhatná a jövő heti, utolsó fordulót.

A vármegyei II. osztályban a Sándorfalva első, és a Deszk második helye már biztos. Elkelhet a harmadik hely is, a Csongrád ezt abban az esetben biztosíthatja be, ha több pontot szerez a hétvégén, mint a Mindszent. A III. osztályban is elkelt már a bajnoki cím, amely a Tiszasziget II.-é lett, a Baks-Földeák-Öttömös trió küzdhet a dobogós helyekért, és ebbe a csatába csak akkor szólhat még bele a Forráskút, ha szombaton legyőzi a Földeákot. A vármegyei IV. osztályból még egy meccset pótolnak a hétvégén. 

A hétvégi program, vármegyei I. osztály, felsőház, péntek, 17.30: M-Perfect Home-Algyő–Kiskundorozsma. Szombat, 17.30: SZVSE-G-Falc Kft.–Kéménygyártó-Mórahalom VSE, Tiszasziget–Makó. Alsóház, szombat, 17.30: FK Szeged–Bordány, Szentesi Kinizsi–Ásotthalom, Balástya–Hódmezővásárhelyi FC II.

Vármegyei II. osztály, szombat, 17.30: Csengele–UTC, Csongrád-Draxi Gép Kft.–Mártély, Deszk–Algyő II., Mindszent–Röszke, Apátfalva–Zsombó, Tömörkény–Sándorfalva. Vasárnap, 17.30: Csanytelek–St. Mihály.

Vármegyei III. osztály, szombat, 17.30: Forráskút–Földeák, Baks–Makó FC-Duocor-Givaudan, Sándorfalva II.–Csanádpalota. Vasárnap, 17.30: Öttömös–DB Futball Bordány SK, Pusztamérges–Szatymaz, Tiszasziget II.–Zákányszék. Szabadnapos: Üllés, Ruzsa.

Vármegyei IV. osztály, Tisza-Maros csoport, vasárnap, 17 óra: Hódmezővásárhelyi FC III.–Kiszombor. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában