Izrael után szombaton az Európa-bajnokságon Svájc ellen lép pályára Magyarország

2024.06.09. 17:12

Álomfutball volt 22 percben

Magabiztos győzelmet aratott a szombaton kezdődő németországi Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésén a magyar labdarúgó-válogatott, gondot csak a cserét kért Szoboszlai Dominik esetleges sérülése okozhat.

Mádi József

Egy gólpassz, két gól: Varga Barnabás remek formában mehet Németországba.

Fotó: Derencsényi István

Megnyugodhatunk, kezdődhet az Európa-bajnokság.

Legalábbis az Izrael elleni debreceni felkészülési mérkőzés alapján igen.

Merthogy amit az Írország elleni vereség (1–2) kapcsán láttunk, az még aggódásra is okot adhatott volna, ám a izraeliek elleni első 22 perc mindenkit meggyőzhetett arról, rendben van a magyar labdarúgó-válogatott, jöhet a Svájc elleni nyitómérkőzés.

Ami a találkozót illeti, alig hat percet kellett várni az első hazai lehetőségre, Szoboszlai remek egyéni megmozdulás után elhúzott a jobb oldalon, centerezését pedig látványos mozdulattal vágta a keresztlécre Varga Barnabás. Ezt megelőzően az izraeliek is veszélyeztettek egy alkalommal, de a védelemnek kisebb bizonytalankodás után sikerült felszabadítania.

Negyedóra sem telt el és megszerezte a vezetést a magyar válogatott, amely igyekezett óvni a labdát, ugyanakkor Sallai és Szoboszlai is kifejezetten szabadon futballozhatott, ez pedig többször is megzavarta az ellenfelet. Kisvártatva már két gól volt a hazai előny, sőt, a harmadik magyar találatra is csupán néhány percet kellett várniuk a drukkereknek: Varga Barnabás három perc alatt duplázott és megnyugtatóvá tette a vezetést.

A hőség miatt elrendelt ivószünetben az izraeliek hármat is cseréltek, a magyaroknál pedig a jobb combját fájlaló Styles helyett érkezett Kleinheisler még a szünet előtt.

Fordulás után a cserékkel felfrissített magyarok továbbra is kreatívan játszottak, a csapatkapitány Szoboszlai viszont a combját fájlalva cserét kért az 56. percben, az orvosi stáb pedig – még a pályán – ápolta is a Liverpool légiósát. A cserék pályára lépésével megváltozott a meccs képe, Izrael felbátorodott és többször veszélyeztetett, gólt azonban nem kapott a hazai együttes. A hajrában ismét a magyar válogatott játszott fölényben, Nagy Zsolt a kapufát is eltalálta egyszer, de az eredmény a lefújásig már nem változott.

 A magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakember, Marco Rossi úgy fogalmazott, Szoboszlai saját maga kérte a cserét éppen azért, hogy ne sérüljön meg, és Rossi szerint ez jó döntés volt a részéről.
– Minimálisan aggódhatunk Styles miatt, de úgy hiszem, hogy a rajtig ő is rendben lesz – jelentette ki a kapitány, aki a mérkőzésről beszélve kiemelte, azt ígérte, hogy a céljuk a győzelem és a meggyőzés lesz, és úgy érzi, ez az első félidőben sikerült, míg a másodikban kevésbé.
Magyarország–Izrael 3–0 (3–0)
Barátságos labdarúgó-mérkőzés. Debrecen, Nagyerdei Stadion, 19 ezer 900 néző. Vezette: Cláudio Filipe Ruivo Pereira (portugál).
Magyarország: Gulácsi – Lang (Fiola, a szünetben), Orbán, Szalai A. – Bolla, Nagy Á., Styles (Kleinheisler, 41.), Kerkez (Nagy Zs., 78.) – Sallai (Gazdag, a szünetben), Szoboszlai (Csoboth, 57.) – Varga B. (Ádám, 57.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi.
Izrael: Glazer – Dasa, Hofmeister (Safuri, 30.), Shlomo, Arad (Nachmias, 30.), Gropper – Shamir (Gordana, 30.), Lavi, Kinda (Peretz, a szünetben) – Biton (Altman, 91.), Baribo (Melamed, 69.). Szövetségi kapitány: Rhan Ben Simon.
Gólszerzők: Sallai (11.), Varga B. (19., 22.).
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában