A Kiss Ágnes, Nagy Bianka duó győzött

2024.06.05. 19:52

Nádasék szépítettek

A három gyorsasági számból kettőben szegedi versenyzőt foglalkoztató egység győzött a Maty-éren a kajak-kenu válogató első napján.

Mádi József

A szegedi Nádas Bence Tótka Sándor társaságában megnyerte a második válogatót K2 500 méteren.

Fotó: Karnok Csaba

Remek szegedi siker született a felnőtt gyorsasági, para, U23-as kajak-kenu és SUP válogató első napján a Maty-éren: női C2 500 méteren Kiss Ágnes és Nagy Bianka végzett az első helyen megelőzve a Balla Virág (FTC), Opavszky Réka (Újpest) és a Bragato Giada (Tiszaújváros), Benkucs Kira (Merkapt) párosokat.

Nem volt kérdés férfi K2 500 méteren sem, hiszen a végre egészséges MVM Szegedi VE-kajakos, Nádas Bence az olimpiai bajnok Tótka Sándor (Újpest) társaságában győzött – igaz, mindössze 54 ezreden (!) múlt az elsőségük az első válogatón nyertes Kurucz Levente (Nagykanizsa), Opavszky Márk (MTK) duóval szemben. Szolnokon Kuruczék nyertek, ahogy a szegedi világkupán is előrébb végeztek Nádaséknál, azaz a két egység párharc egyelőre 2:1-re áll a kanizsai, MTK-s egység javára. A K2 500 méteres távon a szegedi Keller Gergő az 5., Balogh Gergely a 8., míg Birkás Balázs a 9. helyen végzett másik klubbéli társával.

Ahogy várni lehetett, a férfi C2 500 méteres távon Adlf Balázs (FTC) és Hajdu Jonatán (Dunaújváros) végzett az élen, itt szegedi induló nem volt.

Az esemény első döntőjét a SUP szakágban rendezték, és a keménydeszka 200 méteres versenyében a nőknél Slekta Réka (Dunakeszi), a férfiaknál Szabó Zénó (SUPport SC) győzött.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában