A Kecskeméti TE szegedi származású triója volt a harmadikosok vendége

2024.06.11. 14:05

Példaképekkel telt a testnevelés óra - Videó

A Kecskeméti TE NB I.-es labdarúgócsapatának szegedi származású triója, Tóth Ákos sportigazgató, Buzási Péter erőnléti edző és Vágó Levente csapatkapitány megismételte a tavalyi tettét, és testnevelés órát tartott az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola diákjainak.

Mádi József

Kecskeméti trió: Tóth Ákos (balról), Vágó Levente és Buzási Péter Szegeden tartott testnevelés órát.

Fotó: Karnok Csaba

Nem felejtették el, honnan indultak, habár egy ideje, immár évek óta a kecskeméti lila-fehér színeket szolgálják, érte harcolnak, küzdenek.

Az NB I.-es labdarúgóklub szegedi különítménye, Tóth Ákos sportigazgató, Buzási Péter erőnléti edző és Vágó Levente csapatkapitány megismételte a tavaly tettét, és a Tisza-parti városban testnevelés órát tartott a SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola diákjainak. Tavaly még ezek a diákok másodikosok voltak és az újszegedi Erzsébet-liget adott otthont a közös mozgásnak, ezúttal az időjárás közbeszólt, így az ismert nevén Ságvári tanintézmény tornatermébe vonult a csoport a trió és az osztályfőnök, Miklós Erika vezetésével. 

– Azt gondolom, a gyerekeknek hatalmas élmény találkozni olyan sportolókkal, akik a mindennapokban örömet tudnak szerezni, ezért is jó volt ez a tanóra arra, hogy akár a vendégeinket, akár a sportágat még közelebb hozzuk a tanítványokhoz. Az osztályban nagyon sokan sportolnak, köztük néhányan futballoznak, és valódi példaképeket állítani a gyerekek elé mindig jó ötlet. A személyes találkozó révén kérdezhetnek tőlük, beszélgethetnek velük, láthatják őket mozgás, munka közben, ezáltal pedig sokkal emberközelebbivé válnak – mondta Miklós Erika még az edzés kezdete előtt.

A bemutatkozást követően a gyerekek Buzási Péter irányításával négy oszlopot alkottak, majd elkezdődött a labdarúgás-specikifikus bemelegítés. A szakemberek dicsértek, közben persze a helyes test- és lábtartásra is odafigyeltek, majd jöhetett a labdás rész, miközben a parkettán lévő gyerekeket a lelátóról is sokan figyelték. 

– Az egész eseménynek komoly hangulata volt. Ezzel a találkozóval az első osztályú futballt hoztuk el az iskolába, a gyerekek olyan labdarúgóval, szakemberrel találkozhattak, akik a Ferencváros vagy az Újpest ellen lépnek pályára. Kecskeméten is hagyománya van ennek a kontaktnak, Bács-Kiskun vármegyében az első számú klub a mienk, amely az eredményei révén, az előző bajnokság második és a mostani szezon hatodik helye ezt bizonyítja – mondta Tóth Ákos sportigazgató.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában