Helyi sport

2015.07.29. 17:19

Magosi dupla érme

Tartja jó formáját Magosi Norbert szegedi salakmotoros, aki júliusban két rangos versenyen is dobogóra állhatott.

Munkatársunktól

A szlovák nemzetközi nyílt egyéni bajnokságot Zsarnócán rendezték, amelyet a lengyel Stanislaw Burza nyert meg honfitársa, Marcin Rempala előtt, Magosi pedig a harmadik helyre futott be. Keményen meg kellett küzdenie a dobogós helyért, hiszen erős mezőny gyűlt össze. Magosi az alapversenyben 11 pontot gyűjtött, ezt követően sikerült diadalmaskodnia a kisdöntőben, majd a fináléban a harmadik helyen ért célba. A szegedi sportoló 2011-ben aranyérmes volt Szlovákiában, ehhez tett most hozzá egy bronzot.

A szegedi Magosi Norbert kiváló júliust zárt. Fotó: Miroslav Horácek

A szegedi Magosi Norbert kiváló júliust zárt. Fotó: Miroslav Horácek
A magyar nyílt nemzetközi bajnokság második fordulójának Gyula adott otthont. A nap hőse a minden futamát megnyerő Magosi mellett a veterán Tihanyi Sándor volt, aki a régi időket idézően motorozott, végül 52 esztendősen a második helyen zárt. A harmadik Benkő Roland, a negyedik Tabaka József lett. Az alapszakaszban Magosi 12 ponttal, azaz maximális teljesítménnyel végzett az első helyen, Benkő 11 ponttal a második pozíciót szerezte meg, így ők közvetlenül a döntőbe jutottak. A finálét sötétedés miatt kedvezőtlen látási feltételekkel rendezték meg.

Az első kör végéhez közeledve Magosi és Tabaka vívott az első helyért, Tabaka kicsúszott, a légpalánk alatt ért véget számára a döntő. A megismételt futamot Magosi magabiztosan nyerte az őt üldöző Tihanyi előtt, míg Benkő motorhiba miatt kiállt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában