Helyi sport

2016.10.25. 14:07

Nagy Péter történelmet írna Madridban

A hétvégi súlyemelő országos bajnokságon az ólomsúlyúak kategóriájában zsinórban tizenkettedik bajnoki címét szerezte Nagy Péter. A Szegedi Lelkesedés SK olimpikonja kedvenc időszakára, szokásos spanyolországi kalandjára készül, ahol történelmi sikert érhet el.

Papós Tamás

2005 óta továbbra is minden évben [namelink name="Nagy Péter"] a +105 kilogrammosok magyar bajnoka súlyemelésben, a Szegedi Lelkesedés SK versenyzője ugyanis  vasárnap a kecskeméti ob-n újfent megvédte címét. Sorozatban ez a tizenkettedik sikere ólomsúlyban, és a 30 éves sportoló ezzel legyőzhetetlen a felnőttek között, hiszen már első felnőtt évében nyert.


– Már 2003-ban és 2004- ben is indulhattam volna, nem emlékszem, miért maradtam a junioroknál. Az akkori eredményeimmel talán második lettem volna a felnőttek között – árulta el Nagy Péter. – Most a 323

 kilogrammos összteljesítményem jelzi, hogy csak a címvédésre koncentráltam, ennél jóval többet is tudok. Érdekes volt, hogy a versenyen tudtuk meg, lesz egy plusz- motiváció, ugyanis egymillió forintot osztottak szét a dobogósok között.


Szakításban 142, lökésben pedig 181 kilogramm volt a teljesítménye, ez már pihenőre vall, de még nincs teljes szünet. Sőt!

 

Nagy Péter hazája után Spanyolországban is bajnoki címet ünnepelne. Fotó: MTI

Nagy Péter hazája után Spanyolországban is bajnoki címet ünnepelne. Fotó: MTI

– Most lesz a kedvenc időszakom, hiszen újra elindulok a spanyol bajnokságon, klubommal, a La Corunával és társaimmal pedig szeretnénk történelmi sikert elérni – mondta a riói olimpián 10. helyet szerző versenyző.


– A spanyol bajnoki címmel egy vándorserleg jár, amit csak két esetben tarthat meg egy csapat: vagy öt bajnoki cím, vagy sorozatban három elsőség után. Az előző két évben mi nyertünk, így idén a vándorserleg a tét, amelynek örökös elhódítása nagy siker lenne, még sosem sikerült a klubomnak. November közepén a madridi fináléban kellene megszereznük, ha pedig összejön,  finom ételekkel és egy spanyol élvonalbeli focimeccs megtekintésével ünnepelnék. Teljes szünet utána is csak a két ünnep között lesz, állóképességi tréningeket és napi egy súlyemelőedzést még tartanom kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában