Helyi sport

2015.06.23. 20:17

Pályán az utánpótlás

Gólok, eredmények, sikerek.

Munkatársunktól

Atlétika
A szegedi Titán TC atlétái az ifjúsági magyar bajnokságon, Zalaegerszegen szerepeltek. Az első napon Fekete Gábor (1998-as) 100 méteren egyéni csúcsot futott (11,93 másodperc), Fejes Gábor (1998-as) 11,99, Répássy Botond (1998-as) 12,33 másodpercet ért el. 400 méteren Fekete 6. lett (51,04s mp), 1500 méteren Hallósy Levente (1999-es) 10. helyen végzett (4'21,82 perc, egyéni csúcs).

A második napon Fejes 200 méteren 23,84 másodperccel, 800 méteren 1'56,45 perccel negyedik lett, utóbbin egyéni csúcsot futott, míg 3000 méteren Hallosy Levente 9'21 perces idővel ötödik lett.

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg Zánkán a tanulásban akadályozott tanulók atlétikai diákolimpiáját, amelyen részt vettek a makói Pápay Endre Általános Iskola tanulói is. A döntőkbe kilenc versenyszámban öt makói tanuló került be. Közülük Lakatos Dániel távolugrásban a nyolcadik helyezést érte el, Bagi Bence 1500 méteren a 11., Takács Tibor súlylökésben a 7. helyen zárt, Pálfi Dániel 100 méteren a 6., magasugrásban az 1. helyen végzett. Felkészítő tanárok: Patkós Győző és Szabó Attila.

Karate
Berlinben rendezték meg az IKO kyokushinkai-kan karate Európa-bajnokságot. A kyokushin karate népszerűségét bizonyítja, hogy a versenyen 20 ország 567 versenyzője vett részt küzdelem, illetve formagyakorlat versenyszámokban. A szegedi Tadashii Harcművészeti SE két versenyzője is dobogóra állhatott a népes mezőnyben: a junior –55 kg-os küzdelemben Polák Leila a tavalyi Európa-bajnoki címe után most bronzérmet szerzett, Szalai Gréta pedig a serdülő +45 kg-os küzdelemben jutott döntőbe, ahonnan ezüstéremmel térhetett haza. A szegedi csapatból junior 70 kg-ban az egyenes kieséses rendszerben Kócsó Martin két győzelem után a bronzéremért vívott küzdelemben esett ki.

Tadashii-érmek. Polák Leila (balról), Kószó Ildikó és Szalai Gréta. Fotó: DM

Tadashii-érmek. Polák Leila (balról), Kószó Ildikó és Szalai Gréta. Fotó: DM
Az Újszegedi Wado-ryu Karate Klub 12 versenyzője 18 nevezéssel részt vett a 4. Galga-SZAC Kupán, ahol 4 nemzet (Anglia, Románia, Szlovákia és Magyarország) 20 klubjának közel 400 nevezését regisztrálták. Annak ellenére, hogy a klub neveléssel és a karate kultúrájának népszerűsítésével foglalkozik, az erős középmezőnyben végzett a klubok között: az érmek pontozása alapján a 20 klub közül 11., az éremtáblán pedig 10. lett 3 arany- és 2 bronzéremmel. Felkészítő: Stempel Zoltán 3. danos vezetőedző.

Labdarúgás
A tanulásban akadályozott tanulók Zánkán 16. alkalommal megrendezett országos diákolimpiáján a makói Pápay Endre Általános Iskola atlétáihoz hasonlóan a labdarúgók is helytálltak. Az időjárás nem fogadta kegyeibe a játékosokat, ennek ellenére a csapat kemény küzdelemben a hetedik helyet szerezte meg húsz csapat közül. Felkészítő tanárok: Patkós Győző és Szabó Attila.

Triatlon
Két csongrádi csapat is dobogón állt a Szegeden lebonyolított triatlon-diákolimpia országos döntőjében. Az Idegenforgalmi SE sportolói (akik a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskolát és a Batsányi János Gimnáziumot is képviselték) közül a 2. korcsoportos fiúk Radics Milán, Molnár Ádám, Szűcs Balázs összeállításban a második, a 3. korcsoportos lányok Kovács Fruzsina, Kasza Blanka, Tábori Lilla összeállításban harmadik helyen végeztek. Edzőjük: Gyovainé Kósa Erika.

Úszás
A budapesti Császár-Komjádi Béla uszodában rendezték meg a Békatalálkozó névre keresztelt úszóversenyt. Ezen a viadalon az ország legjobb „békái" mérték össze tudásukat.

A csongrádi Poseidon Úszó Egyesületből négy úszó vett részt e rangos versenyen, és közülük Lovas Gréta 50 méter gyorson harmadik, 50 méter mellen első, 100 méter gyorson második helyezést ért el. Edző: Fábián Vince.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában