Modern és gyors logisztikai rendszer készül Szentesen

2022.03.24. 14:56

Tízezer négyzetméteren bővít a Délkertész -Galéria

Majzik Attila

A Délkertész új logisztikai központjának alapkõletétele. Fotó: Majzik Attila

Az Országos Tavaszi Hajtatási Nap keretében letették a Délalföldi Kertészek Szövetkezete új komplex logisztikai központjának alapkövét. A 2 és fél milliárd forintos beruházás során hűtőház, csomagoló felület, raktárak és rakodótér is készül a Délkertész központi telephelyén.

 

– A hamarosan felépülő több mint egy hektáros logisztikai központ egy új lehetőséget biztosít a kertész-társadalomnak. Az új központ biztonságot, kiszámíthatóságot jelent a kertészek számára, hosszú távon biztosítja a piacrajutás feltételeit és a térség hírnevét növeli – szögezte le Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes, a térség országgyűlési képviselője a Délkertész logisztikai központjának alapkőletételén.

 

Az eseményen Gémes László, a Csongrád-Csanád megyei közgyűlés elnöke az agráriumba érkező forrásokról számolt be, valamint Szél István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád-Csanád megyei elnökének üdvözlő szavait tolmácsolta. Ezt követően Szabó Zoltán polgármester azt fejtette ki, hogy a jól működő gazdasági vállalkozások viszik előre a településeket, Dr. Apáti Ferenc, a Fruitveb elnöke pedig arra tért ki, hogy Délkertész olyan közösséget alakított ki, ami biztonságot jelent a partnereinek.

 

A készülő beruházás részletei Nagypéter Sándor, a Délkertész elnöke részletezte: a beruházás keretében 5 ezer négyzetméteren hűtőházat, 1300 négyzetméteren csomagoló felületet, két 450 négyzetméteres göngyöleg- és csomagolóanyag raktárt és egy 1750 négyzetméteres rakodóteret alakítanak ki.

 

Mint a Délkertész elnöke elmondta, a termelői tagságuk folyamatosan fejleszt, ezért a telepen forgalmazott mennyiség is nő: míg ez 2020. év végén 22 ezer tonna volt, addig 2021. év végére már 26,3 ezer tonna lett. Az elkövetkezendő egy-két évben pedig a tagi friss piaci paprika és paradicsom termelés mennyisége el fogja érni a 30-31 ezer tonnát, ezért is volt szükséges a bővítés.

 

– A szövetkezet ereje mindig abban áll, hogy amellett, hogy nagylétszámú és erős termelői bázissal rendelkezik, emellett határidőre, nagy mennyiségi kapacitással és széles csomagolási szortimentben mindig képes teljesíteni a vevői igényeket, megrendeléseket. Ennek érdekében indítottuk el a fejlesztési elképzeléseinket a jövő logisztikai rendszerének megépítése érdekében – összegzett Nagypéter Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!