Helyi választási hírek

2019.10.13. 22:00

Farkas Éva Erzsébet folytathatja Makón

Ismét Farkas Éva Erzsébet (FIDESZ-KDNP) lett Makó polgármestere a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékának összesítése után.

Farkas Éva Erzsébet tovább vezetheti Makót. Fotó: Szabó Imre

 

A jelöltek sorrendje:

1. Farkas Éva Erzsébet (FIDESZ-KDNP) – 67,35 százalék (6128 szavazat)

2. Mucsi Tamás (VKKP) – 27,78 százalék (2528 szavazat)

3. Dorogi György (Mi Hazánk) – 4,87 százalék (443 szavazat)

Makón rendben kezdődött a szavazás, de a délelőtt folyamán egy rendkívüli esemény történt. Az egyik szavazóhelyiségből – információink szerint az Almási utcai iskola épületében lévőből – egy idős ember úgy távozott, hogy magával vitt egy kitöltetlen szavazólapot. Utánamentek, megállították. A Maros-parti városban az 5 évvel ezelőtti részvétel 48 százalékos volt. Akkor hárman indultak a polgármesteri címért: a hivatalban lévő Buzás Péter (PSZM, MSZP, DK), Farkas Éva Erzsébet (FIDESZ-KDNP) és Kiss Attila (Jobbik). A győzelmet akkor Farkas Éva Erzsébet szerezte meg 4144 szavazattal (44,43 százalék).

Farkas Éva Erzsébet tovább vezetheti Makót. Fotó: Szabó Imre

Már 24 százalékos feldolgozottságnál egyértelmű volt a regnáló városvezető folytathatja munkáját: 67,09 százalékkal vezetett Farkas Éva Erzsébet, aki ezzel a megyei városok polgármesterei közül a legnagyobb különbséggel nyert. Mucsi Tamás (Velnök Közéleti, Kulturális és Polgári Egyesület) a szavazatok 27, 79 százalékát szerezte meg. A szavazatok 67 százalékos feldolgozottságánál a részvételi arány 48,15 százalék volt. A Mi Hazánk jelöltje Dorogi György 4,8 százalékot kapott. A képviselő testületbe nyolc FIDESZ-KDNP-és jelölt jutott a be, valamint hárman a Velnök Közéleti, Kulturális és Polgári Egyesületből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!