Februárban nyit a vásárhelyi új posta

Tavaly nyáron még azzal számoltak a susániak, hogy karácsonyi képeslapjaikat már az új kispostán adhatják fel. Mivel csak lassan érkeztek meg az építési engedélyek, így várhatóan február elején nyit a vásárhelyi Klauzál utcában a hivatal.

Kormos Tamás

A páncélszekrényt már meghozták, s jelenleg a kőművesek dolgoznak az új hivatalban. Fotó: Tésik AttilaA vásárhelyi Klauzál utca 89–91. száma alatti épületen még nem látszik, hogy itt hamarosan egy új posta lesz. Igaz, homlokzatán friss vakolás nyomai láthatók, elkészült az akadálymentesített feljáró is. Tavaly itt még egy kerékpárjavító dolgozott, aki átköltözött a ház másik részébe.
Az építés előzménye, hogy tavaly nyáron bezárták Susán városrész kispostáját. A szolgáltató egy magánszemélytől bérelte azt a helyet, ahol a hivatal működött. A tulaj azonban úgy döntött, családi okból át kívánja alakítani a házat, így a postának mennie kell. A susániak aláírásgyűjtésbe kezdtek annak érdekében, hogy ne maradjanak posta nélkül. A kezdeményezés élére állt Havasi Katalin, a terület önkormányzati képviselője. A város és a Magyar Posta Zrt. megegyezett, hogy az önkormányzat felajánl egy másik ingatlant a Klauzál utcában. A választás az évek óta üresen álló egykori szociális diszkontra esett.

A sikeres tárgyalások után a képviselő még tavaly július végén sajtótájékoztatóján azt mondta, nagy a valószínűsége annak, hogy a susániak már az új helyen adhatják fel karácsonyi képeslapjaikat. Arra voltunk kíváncsiak, vajon az ígéretek ellenére miért nem készült el tavaly a Klauzál utcai kisposta.

– Sajnos nagyon lassan érkeztek meg a szükséges építési engedélyek, emiatt csak február elején nyithat meg a hivatal – tájékoztatta lapunkat Szabó Zoltán, a Magyar Posta Zrt. szegedi beruházási és építési csoportvezetője.

Miután kézhez kapták a papírokat, a kivitelező tavaly decemberben munkához is látott. A javítóműhely tényleg pár nap alatt át is költözött a másik helyiségbe, így kezdődhetett az átalakítás. Ha sikerül tartani a határidőt, a karácsonyi jókívánságok helyett a Valentin-napi lapok már innen juthatnak el a címzettekhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!