Húsz év után leépítik az újságot

A mártélyi Kaláris című újság a nyolcvanas évek végén jelent meg először. Kezdetekben még alkalmi kiadvány volt, néhány oldalas terjedelemben. Idővel eklektikus újsággá vált, vagyis a száraz híranyagon kívül riportok, beszélgetések, s egy kis irodalom is színesítette.

A mártélyi Kaláris című újság a nyolcvanas évek végén jelent meg először. Kezdetekben még alkalmi kiadvány volt, néhány oldalas terjedelemben. Idővel eklektikus újsággá vált, vagyis a száraz híranyagon kívül riportok, beszélgetések, s egy kis irodalom is színesítette. Az utolsó szám 2006. december 28-án került a mártélyiak postaládájába.

– Sajnos 2007-ben minden területen megszorításokat kell bevezetnünk, ami alól a Kaláris sem kivétel – mondta Balogh Jánosné polgármester.
Pénzhiány miatt januártól kevesebb oldalszámmal jelenik meg az önkormányzat lapja. Mivel semmi szépirodalmi írás nem lesz benne, csak szigorúan a tényekre szorítkoznak, így Kaláris helyett Önkormányzati Tájékoztató lesz a neve.

A helyiek továbbra is havonta, s ingyen kapják meg a kiadványt. A megszorítás a szerkesztésében résztvevőkre nem vonatkozik, vagyis továbbra is írhatnak bele, csak versek, novellák, riportok helyett községházi híreket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!