Januárban még csak egy jelölt lehet

A januári mindszenti képviselő-testületi ülésen is Kecskeméti Jánost jelöli alpolgármesternek Zsótér István polgármester. A kettős jelölésről szóló helyi szabályzatot is ezen az ülésen tárgyalják, de az csak másnaptól léphet életbe.

Korom András

Hiába javasolta a legutóbbi mindszenti testületi ülésen Antal István fideszes képviselő, hogy ha már eddig nem tudtak megegyezni az alpolgármester személyében, akkor ne egyet, hanem kettőt válasszanak: a január 18-i ülésen erre még nem lesz lehetőség. A szervezeti és működési szabályzatot ugyanis várhatóan ezen az ülésen módosítja majd a testület.

– A Gyenes János vezette ügyrendi bizottság a legutóbbi ülésen kapta azt a megbízást, hogy dolgozza át az szmsz-t annak érdekében, hogy Mindszentnek két alpolgármestere is lehessen – mondta lapunk kérdésére Zsótér István polgármester. Hozzátette: a módosítást a testület január 18-i rendes ülésén tárgyalja, s hiába fogadják majd ezt el a testület tagjai, ezen az ülésen még nem lesz lehetőség a kettős jelölésre, a módosítás ugyanis csak másnaptól lép életbe.

– A januári ülésen ezért ismét csak egy jelöltem lesz az alpolgármesteri posztra, mégpedig továbbra is Kecskeméti János, egykori polgármester. A februári ülésen azonban már lehetőség lesz két személy jelölésére – tette hozzá Mindszent első embere.

Hevesi Tamás önálló képviselői indítvánnyal próbált áthidaló megoldást találni. A városatya elgondolása, hogy a polgármestert távollétében az önkormányzat informatikai és területfejlesztési tanácsnoka helyettesítse. Ez pedig nem más, mint az a Szabó József, akit a Fidesz eddig hiába javasolt alpolgármesternek.

A választás eredményességének nem kicsi a tétje, hiszen ha március 31-éig a testület nem választ alpolgármestert vagy alpolgármestereket, akkor törvényt sért, ami azt is maga után vonja, hogy fel kell oszlatni a testületet, s új önkormányzati választásokat kell kiírni a településen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!