Kolbászzsírral kenték be az Éva utcai játékokat

Megelégelte valaki a vásárhelyi Éva utcai játszótérről áradó gyermekzsivajt, s meglepő módon próbálta meg távol tartani a lurkókat. Kolbász- és sültzsírral kente be a fából és fémből készült modern játékokat.

Korom András

A mászóka csak eddig használható. A játszani akaró kisgyerek keze mellett ott az egyik zsírpacni. Fotó: Tésik AttilaKolbász- és sültzsírral kente be valaki a vásárhelyi Éva utcai, európai uniós előírásoknak is megfelelő játszótéri eszközöket. Az Éva utcai játszóteret a panelházak gyűrűje veszi körül. A kolbász- és sültzsír nagy részét a Kozmutza Flóra Oktatási Intézmény sajátos nevelési igényű, értelmi fogyatékos diákjai vitték haza – a ruhájukon.

– Három osztállyal, azaz tizenhét tanulóval voltunk a játszótéren, s már csak későn vettük észre, hogy foltos lett a gyermekek ruhája. Kiderült, valaki zsírral kente be a játékokat – mondta lapunknak Kovácsné Kristó Mária tanárnő.

A játszótér környékén lakók szerint valaki valószínűleg megunta a gyermekzsivajt, ezért nyúlt a „zsírfegyverhez". A kérdéseinkre csak név nélkül válaszolók elmondták, néhány erkélyről már többször is rákiabáltak a játszótéren lévő, önfeledten játszó, így néha hangoskodó gyermekekre. De csak akkor – mondták a nyilatkozók –, ha azok felnőtt felügyelete nélkül voltak lenn.

A népkerti játszótéren a csúszdát gyújtották meg. Fotó: Tésik AttilaAz egyik Éva utcai ház közvetlen szomszédságában álló (régi) játszótérre a Labdázni tilos! táblát is kirakta már valaki. Még tegnap is vastagon állt a sültkolbász szagú és színű, illetve a sokkal világosabb sárga, sült hús illatú zsír a mászókán, valamint a fém- és fajátékokon.
A játszótértől csupán néhány méterre álló Éva utcai házban akartunk érdeklődni, vajon tud-e valaki a történtekről, illetve zavar-e valakit a gyermekzsivaj, de nem jártunk szerencsével. Hiába nyomtuk a csengőt, senki sem engedett be bennünket.

Ismét megrongálta valaki a vásárhelyi Tiszta Lap Egyesület által júliusban felavatott népkerti játszóteret. Itt tavaly egy 13 éves gyerek összetörte a nagy értékű kerámia ivókutat. A ismeretlen vandál most a játszótéri nagyhajó végén lévő műanyag csúszdát gyújtotta meg. Ezen most egy balesetveszélyes lyuk tátong.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!