Öt év után elköszön Mindszent jegyzője

E hónap végéig még Mindszent jegyzője lesz Hajdú Imre – aztán elköszön a kisváros polgármesteri hivatalától. Lapunknak azt mondta, személyes okokra hivatkozva döntött. Visszatér lakóhelyére, Vásárhelyre, tanítani fog. A képviselők szombaton rendkívüli ülésen tárgyaltak a jegyző szándékáról.

Kormos Tamás

Hajdú Imre jegyző (balról) és Zsótér István polgármester. Elválnak útjaik. Fotó: Tésik AttilaRendkívüli testületi ülést hívtak össze szombaton Mindszenten. Hajdú Imre jegyző ugyanis írásban fordult az önkormányzathoz, áthelyezését kérte. Ezért több képviselő úgy határozott: ez a kérdés van olyan fontos, hogy szóban is megbeszéljék, s utána döntsenek. Az ülésen elfogadták a jegyző kérését, nem gördítettek semmi akadályt áthelyezése elé.
– Nem mondtam le, csak az áthelyezésemet kértem Vásárhelyre – mondta kérdésünkre Hajdú Imre. – Ugyanis munkahelyet váltok, s az új munkáltatóm a réginek, vagyis a mindszenti önkormányzatnak kikérő levelet küldött.

A jegyző személyes okokra hivatkozva vált meg a hivatali tisztségétől – azt, hogy mik ezek a személyes okok, nem részletezte. Lakhelyén, vagyis Vásárhelyen, nem a városházán fog dolgozni. Mivel pedagógiai diplomája is van, visszatér a katedrához.
– A Corvin Mátyás Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközép- és Szakiskolában tanítok majd jogi és közigazgatási tantárgyakat. Emellett az intézmény jogi ügyeit is én intézem – folytatta a január 31-éig hivatalában maradó jegyző, aki 2002. január 16-án kezdte a munkáját Mindszenten.

A testület tudomásul vette

– Mivel Hajdú Imre maga kérte áthelyezését, zárt ülésen, így a testületnek se joga, se kötelessége firtatni, miért határozott így – mondta Hevesi István önkormányzati képviselő, a Sikeres Mindszentért Egyesület elnöke. A városatya hozzátette, a jegyzőnek megköszönték az ötéves munkáját, s ami a legfontosabb, békességben váltak el, ami manapság igen ritka. Hevesihez hasonlóan egyik képviselő sem akarta megakadályozni Hajdú áthelyezését.

Zsótér István polgármestertől megtudtuk, hogy az önkormányzat pályázatot ír ki a megüresedő jegyzői álláshely betöltésére. A törvény szerint február elsején a Belügyi Közlönyben megjelenik az ajánlat. Ezt követően 15 nap áll a rendelkezésükre, hogy kiválasszák a beérkező ajánlatok közül a legjobbat.
– Attól nem tartok, hogy sokáig maradunk jegyző nélkül. Térségünkben sok a jogot végzett álláskereső, így véleményem szerint bőven akad majd jelentkező – tette hozzá Zsótér.

A település első embere arra a kérdésünkre, miszerint mit szól Hajdú választásához, csak annyit mondott: mindenkinek szíve-joga a saját sorsáról határozni, s nem lepődött meg a jegyző bejelentésén. Hozzátette, az élet megy tovább.

Amíg nem sikerül alkalmas személyt találni a jegyzői posztra, addig Németh István aljegyző veszi át február elsejétől Hajdú Imre munkáját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!