Szekeres Imre jobb körülményeket ígért Vásárhelyen

Vásárhelyen tárgyalt tegnap Szekeres Imre honvédelmi miniszter, akit a városházán fogadott Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő, a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke. Együtt látogattak el a laktanyába.

Szekeres Imre Lázár Jánossal együtt látogatott el a vásárhelyi laktanyába, ahol Farkas Imre parancsnok kalauzolta. Fotó: Tésik AttilaVásárhelyen tárgyalt tegnap Szekeres Imre honvédelmi miniszter, akit a városházán fogadott Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő, a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke. Együtt látogattak el a laktanyába.

Az itt rendezett állománygyűlésen a miniszter ezredessé léptette elő Farkas Imre alezredest, az 5/62-es könnyűlövész zászlóalj parancsnokát. Szekeres Imre a katonáknak bejelentette, hamarosan ötszáz fővel növelik a vásárhelyi helyőrségben szolgálók létszámát, ide csoportosítanak át katonákat Szentesről. A hamarosan a parlament elé kerülő javaslatok között szerepel a honvédség jelenlegi, 15-16 ezres létszámának 20 ezerre való növelése. Tovább javulnak a katonák élet-, szolgálati és munkakörülményei, elhangzott, ezután is nyugdíjba mehetnek mindazok, akik legalább 20 éve szolgálnak a seregben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!