Útkarbantartás Vásárhelyen

A vásárhelyi útrekonstrukciót tavaly fejezték be, októberben volt a műszaki átadás-átvétel. Most elkezdődött az akkor jelzett hibák garanciális javítása.

Imre Péter

A város egyik legnagyobb beruházása, az útrekonstrukció tavaly fejeződött be. Októberben volt a műszaki átadás-átvétel, ekkor rögzítettek kisebb hibákat, javítanivalókat, de még tavasszal is szemlézte a 30 kilométeres felújított részt egy műszaki ellenőr. A már említett apróbb hibák – a csatornafedelek nem mindenütt voltak szintben az úttesttel, egy-két helyen megállt a víz – kijavítása elkezdődött – tudtuk meg [namelink name="Mucsi László"]tól, a városfejlesztési és üzemeltetési iroda városfejlesztési csoportjának a vezetőjétől. Komolyabb, teherbírásos probléma nem adódott. Az említett munkálatok csupán kisebb kellemetlenségekkel járnak. A korábbi kivitelezők – a Betonút Zrt. és Közgép Zrt. – előreláthatóan június közepére készülnek el minden garanciális javítással, korrekcióval. Tegnap a Tabán városrészi körforgalomnál tartottak.

Lesznek még további, az útrekonstrukcióhoz hasonlóan nagy volumenű beruházást sejtető fejlesztések Hódmezővásárhelyen. Az elképzelések megvannak, a tervek elkészültek, viszont az uniós pályázatokat még nem írták ki, erre várnak. Elöljáróban csak annyit: a kultúra, a közlekedés és a sport területén is várhatóak pozitív változások a megyei jogú városban, talán már a közeljövőben.

A városban zajló sürgést-forgást látva akadt, aki arra gyanakodott, hogy a csatornával akadtak gondok, de a Zsigmondy Béla Vízközműveket Üzemeltető Zrt. illetékese, Szentgyörgyi László szolgáltatási főmérnök arról tájékoztatta lapunkat, cégük nem végeztet sehol semmilyen munkát. Pillanatnyilag nincs komolyabb gond a 200 kilométeres hálózattal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!