90 tanuló a kollégiumi programban

Hódmezővásárhely. Az Arany János Kollégiumi Program keretében a szakminisztériumtól 17,43 millió forintot nyert a vásárhelyi önkormányzat – mondta sajtótájékoztatón Tóthné Kecskeméti Katalin tanügyi főtanácsadó.

Munkatársunktól

Az összeget a programban már részt vevő 72 és újonnan csatlakozott „nulladik" osztályos hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű fiatalra fordítják, akik a Cseresnyés Kollégiumban laknak, és utóbbiak a Németh László Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában vesznek részt képességfejlesztésen, foglalkozásokon készítik fel a nyolcadikat befejezett tanulókat, hogy majd a város bármely, érettségit adó iskolájába eredményesen felvételizzenek. A cél a szociokulturális hátrányok csökkentése. Az Arany János Kollégiumi Programban részt vevők ingyenes kollégiumi elhelyezést, napi ötszöri étkezést, ruházati és tanszerutalványt kapnak, valamint bel- és külföldi kirándulásokra mehetnek.

Címkék#iskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!