Kenéz Ernőre emlékeznek

Címkék#opera

Szeged, Hódmezővásárhely - Most lenne 90 éves az 1998-ban elhunyt Kenéz Ernő operaénekes.

Munkatársunktól

Most lenne 90 éves az 1998-ban elhunyt Kenéz Ernő operaénekes. Rá emlékeznek hétfőn 18 órától a szegedi SZAB-székház dísztermében felesége, Kenéz Heka Etelka költő (eddig 72 kötetet adott ki), énekművész és barátai. A házigazda és beszélgetőtárs Szalay István professzor, a Közéleti Kávéház kuratóriumának elnöke lesz, Ritz Judith és Topál Leila verseket olvas fel, Gyimesi Kálmán operaénekes dallal köszönti Kenéz Ernőt, míg Nagy Imre Erik zeneszerző, karnagy zongoraműveket ad elő. Az estnek vásárhelyi vendégei is lesznek: Berei Erzsébet, a zeneiskola volt igazgatónője és Korsós Sándor, a Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató igazgatója.

Kenéz Ernő 1952-től volt az Operaház tagja, és a következő 11 évben szinte minden nagyobb tenorszerepet elénekelt. 1963-ban takarékossági okokból 15 énekest elküldtek, ő köztük volt. 1971-ben Bécsbe költözött, eleinte gyógyszerészként dolgozott, majd feleségével, Heka Etelkával éttermet nyitott a Richard Wagner Platzon. Minden este énekelt – nejével együtt – a vendégeknek, igaz, már nem operaáriákat, hanem nápolyi dalokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!