Melanoma-program

Hódmezővásárhely - Idén is folytatódik az Egészséges Vásárhely Program a melanoma kockázatának csökkentési programja – 2009 óta fordítanak kiemelt figyelmet arra, hogy a nyári időszakban felhívják a lakosság figyelmét a napégés és a melanoma kialakulásának kockázataira.

Munkatársunktól

Az elmúlt években több ezer tájékoztató anyagot osztottak szét a város intézményeiben, hangsúlyt helyezve – a gyermekek és fiatalok védelme érdekében – az oktatási intézményekre. A melanoma az egyik legveszélyesebb, a bőrsejtekből kiinduló rosszindulatú daganat. Keletkezhet már meglévő anyajegyből, különösen akkor, ha az állandó károsító ingernek van kitéve, de megjelenhet anyajegymentes bőrfelületen is. Az összes rákos megbetegedés 40 százaléka bőrrák, amelynek bár mindössze 10 százaléka melanoma, de ez adja a bőrrák miatti halálozás több mint 85 százalékát. A melanomás esetek száma az egész világon szaporodik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!