Újra nyílt a Liliom Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Tizenegy hónap szünet után tegnap a régi helyén, az Andrássy út 47. szám alatt újra megnyitotta kapuit a vásárhelyi Liliom Napközi Otthon, amely tavaly április 30-án szűnt meg.

Munkatársunktól

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

A megnyitón [namelink name="Gyene Piroska"], az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének (ÉFOÉSZ) elnöke elmondta: a vásárhelyi önkormányzat és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, szervezetük fenntartásában alakulhatott újjá az intézmény, amit az érintett családok is szorgalmaztak. Újrateremtődhet az a közösség, amely a fogyatékos fiataloknak, felnőtteknek nagyon fontos, speciális egyéni fejlesztéseket vehetnek igénybe, változatos foglalkozásokkal, programokkal tölthetik hétköznapjaikat.

Az intézmény vezetője, [namelink name="Kapocsi-Pécsi Anna"] elárulta: a Liliom Napközi Otthon 35 férőhelyes, jelenleg 25-öt töltöttek be, és egész Csongrád megyéből várják a jelentkezőket. A gondozottak nevében [namelink name="Deák Balázs"] mondott köszönetet: – Segítő kezet nyújtottak felénk, esélyt adva a boldog folytatáshoz – közölte, majd egy verset szavalt, amelynek talán legfontosabb sora: „A legnagyobb szükségünk arra van, hogy szükség legyen ránk".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!