Hősi fejfák újultak meg Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Kétmillió forintból újult meg a vásárhelyi katolikus temetőben 90 második világháborús hősi fejfa és sír, amit a város és a Honvédelmi Minisztérium közösen valósított meg, 1-1 milliót állva a költségekből.

Munkatársunktól

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

A hősök napja alkalmából a felújított fejfákat pénteken [namelink name="Almási István"] polgármester és [namelink name="Kuli János"], a Honvédelmi Minisztérium vezető tanácsosa avatta újra, áldást [namelink name="Németh László"] római katolikus esperes mondott. – Igazi hősök nyugszanak itt – mondta a polgármester –, a hazájukat, otthonukat, szülőföldjüket, családjukat védték, gyerekeikért harcoltak, és ezért a legdrágábbal, az életükkel fizettek.

Gondolatait a vezető tanácsos azzal toldotta meg, hogy „a háború kollektív élmény egy nemzetnek, minden tagját eléri valamilyen formában; erről országunk históriája is árulkodik". Ezenkívül koszorúztak az I. és II. világháborús hősi emlékműnél, a Kincses temetőben a Hősök parcellájánál és a Szent István Templomnál a Leventék Emléktáblájánál.

Hősi fejfák újultak meg Vásárhelyen. Fotó: Imre Péter (galéria)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!