32 millióba kerülne az iskolabusz

Hódmezővásárhely - A következő tanévre is biztosítja a külterületen élő fiataloknak az iskolabuszt a vásárhelyi önkormányzat – döntötték el a képviselők a múlt héten.

Munkatársunktól

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

A felmérések szerint ez 106 gyereket érint, közülük 26 járna Batidáról, 34 Erzsébetről, 26 Kútvölgyről és 20 Szikáncsról a vásárhelyi óvodákba, általános iskolákba és a speciális nevelési igényű gyerekekkel foglalkozó Aranyossy Ágoston Általános Iskolába.

A költségeket eddig a helyi önkormányzat és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ fedezte, a következő tanévre ez bruttó 32 millió forintba kerülne, ez a szolgáltatást biztosító Tisza Volán Zrt. árajánlata. A költségek megosztásáról még egyeztetnek a felek, a KLIK Hódmezővásárhelyi Tankerülete szeretne spórolni a büdzsén, úgy, hogy a gyerekek, akik megtehetik, tanulóbérlettel, menetrend szerinti járattal menjenek az intézményekbe.

– A vásárhelyi önkormányzat a következő tanévben is változatlan tartalommal szeretné biztosítani az iskolabusz-szolgáltatást a külterületen élő óvodásoknak és iskolásoknak, és ebbe beletartoznak a mindennapos testnevelés miatti uszodába szállítások is – mondta Horváth Zoltán, az önkormányzat munkatársa.

Amennyiben a városi javaslat valósul meg, és marad az eddigi gyakorlat, az az önkormányzatnak bruttó 14,5, a KLIK-nek bruttó 16,8 millió forint kiadást jelentene – ezekben a tételekben az uszodai járatok is szerepelnek.

Ráadásul még a Rárósi úton élők is megkeresték a városi illetékeseket: mivel területükön megszűnt a menetrend szerinti járat, szeretnék, ha a reggeli időszakban gyermekeiket szervezett iskolabusz szállítaná az oktatási intézményekbe, majd délután haza. Ezt plusz 1,5 millió forintból lehetne megvalósítani.

Az összeg elkülönítéséről a közgyűlés döntött, úgy, hogy a forrásoldalon fel kell tüntetni a KLIK-finanszírozást, de erről – mint már írtuk – még egyeztetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!