Országzászló Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Szeptember 21-én avatják fel Hódmezővásárhelyen a város új országzászlaját – jelentette be a szerdai sajtótájékoztatón Kószó Péter alpolgármester.

Munkatársunktól

Emlékeztetett: az ereklyés országzászló mozgalom a trianoni békediktátum után indult el az országban, számos település csatlakozott hozzá. Hódmezővásárhelyen, a magyar egységeszmét hirdető országzászló emlékművet 1934 májusában a Kossuth téren állították fel. és 1956-ban bontották le.

A hódmezővásárhelyi képviselő-testület 2008-ban döntött arról, hogy ismét felállítja az országzászlót. Az eredeti helyére már nem kerülhetett vissza. Hosszas viták után végül a Szent István teret jelölték ki új helyszínül.

Az országzászló avatásán beszédet mond [namelink name="Kövér László"], az országgyűlés elnöke és [namelink name="Lázár János"] miniszter, Hódmezővásárhely országgyűlési képviselője is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!