Fogarassy Judit és Mihályi Győző kapja a Bessenyei-díjat

Hódmezővásárhely - Fogarassy Judit táncművész és tánctanár, valamint Mihályi Győző Jászai Mari-díjas színművész kapja idén a Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

Munkatársunktól

Az elismerést a vásárhelyi önkormányzat 2008-ban alapította. A nettó 500 ezer forinttal járó díjat olyanok kaphatják meg, akik a magyar kultúra fejlesztésében és terjesztésében, a magyar nyelv ápolásában, a magyar nemzet és nyelv fennmaradásáért folytatott munkában kimagasló teljesítményt nyújtanak vagy nyújtottak, Bessenyei Ferenc munkáját folytatják.

[namelink name="Fogarassy Judit"] táncpedagógus háromévesen került kapcsolatba a klasszikus balettel, majd középiskolai tanulmányai során, Békéscsabán ismerkedett meg a versenytánccal. Az Egyesült Államokban bölcsész és táncművész-koreográfia szakot végzett. Az Állami Balett Intézetben balettmesteri diplomát szerzett, később a társastánc-pedagógusi diplomát és aerobikoktatói képesítést is megszerezte. Évtizedek óta dolgozik Hódmezővásárhelyen, ahol balett- és dzsessztáncstúdiót működtet.

[namelink name="Mihályi Győző"] színművész a fővárosi Színház- és Filmművészeti Főiskola diákja volt. Munkássága során a kaposvári, a kecskeméti, a miskolci színházban is játszott, és tagja volt a Nemzeti Színháznak is, 2000 óta pedig a Pesti Magyar Színházban dolgozik. 1990-ben kapta meg a Jászai Mari-díjat, 2005-ben a József Attila-gyűrűt, 2007-ben pedig érdemes művész lett. A díjazottaknak január 18-án 17 órakor adják át az elismerést a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!