Az olimpiai játékok összes kabaláját ismerik már a vásárhelyi diákok

Hódmezővásárhely - Az olimpiai játékok összes kabaláját ismerik már a vásárhelyi Eötvös-iskola diákjai, akik részt vettek az első nemzetközi kvízversenyen.

Antal Sándor

– A kabalák felismerése jól ment, de az 1996-os olimpiai keresztrejtvény nehéz volt, és nem sikerült – emlékezett vissza [namelink name="Kovács Levente"]. A vásárhelyi fiatal három diáktársával, Károly Fannival, Jankelic Ivánnal és Visnyei Dáviddal bejutott a magyar és a szlovák olimpiai akadémia által rendezett ötkarikás kvízverseny döntőjébe, ahol hatodikok lettek.


A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Eötvös József Szakképző Iskola diákjai több fordulóból álló internetes selejtezőből jutottak tovább. – Mindent angolul kellett csinálni – mondta Fanni. A fiatal lány hozzátette, a feladatok megértésével nem volt gondjuk.

 

Visnyei Dávid, Kovács Levente, Károlyi Fanni és Jankelic Iván nem csak elméletben ismeri a sportokat. Fotó: Sztanó Zsuzsanna

Visnyei Dávid, Kovács Levente, Károlyi Fanni és Jankelic Iván nem csak elméletben ismeri a sportokat. Fotó: Sztanó Zsuzsanna

Elmesélte, a képfelismerés során [namelink name="Kolonics György"] kétszeres olimpiai bajnokról kellett megválaszolniuk kérdéseket, de a kérdéssorok között szerepelt a magyar és a szlovák kajak-kenu sport is. Az atlantai olimpia többször előkerült a döntőben, hiszen szinte az összes bajnokról kérdeztek valamit.


– Jó csapatot sikerült összeállítani. Nem kellett őket győzködni, jöttek, és készültünk a versenyre – mondta [namelink name="Sztanó Zsuzsanna"]. A diákok felkészítője hozzátette, a versenyzők az iskola sportosztályos tanulói. A fiúk fociznak, Fanni úszó. A versenyt végül a körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium nyerte. A második helyen egy váci, a harmadikon a szlovák nyitranováki iskola zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!