Hatszáz álláskeresőt segítenek munkához

Hódmezővásárhely - A keleti elkerülő 3,2 kilométeres szakaszának megépítése 1,84 milliárdba kerül, a 14,2 kilométeres maroslelei kerékpárútra 700 milliót költenek.

Munkatársunktól

Az elkerülő kivitelezése a következő év elején, a bicikliút előkészítése még az idén kezdődik – tudtuk meg [namelink name="Hegedűs Zoltán"] vásárhelyi alpolgármestertől. Az Andrássy úton lévő gyermekjóléti központ teljes felújítására 180 milliót fordítanak, az épület energetikai rendszere, épületgépészete, tetőszerkezete, burkolata, udvara is megújul, és akadálymentes parkolókat is kialakítanak. 820 millióból pedig 600 álláskeresőnek segítenek munkát találni.


Képzéseket szerveznek, bér- és járuléktámogatásra is futja az összegből. Összesen több mint 3,5 milliárdos fejlesztésről van szó. Az összegre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnál pályáztak, ahol a városnak 2020-ig 9,8 milliárd forint áll rendelkezésére. Nem versenyeznek senkivel, már csak a támogatói szerződések aláírása van hátra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!