Tarján sem tetszik mindenkinek

Tarjánban folytatjuk vásárhelyi Fogadóóra sorozatunkat. Hegedűs Zoltán alpolgármestertől, a körzet önkormányzati képviselőjétől is bárki kérdezhet, aki csütörtökön ad élő interjút a delmagyar.hu-nak. A városrész lakói között akad, aki mindennel elégedett, más viszont úgy látja, nincs jövője Tarjánnak.

Imre Péter

– A járdák, az utak jók, a világítással és a közbiztonsággal sincs gond, tulajdonképpen mindennel elégedett vagyok – mondta a vásárhelyi Tarján városrészben élő [namelink name="Takaró Lászlóné"]. A Bem utcában lakó Sándor már kritikusabban fogalmazott, elmondta: 8 éve ígérik, hogy a csapadékvíz-elvezetőt megcsinálják, azóta sem történt semmi. Azt is közölte, tavaly tavasszal szólt a kertvárosi játszótér forgóhintájának veszélyessége miatt – könnyen balesetet okozhatott volna –, a napokban csinálták meg. Annak a véleményének is hangot adott, hogy a Hódi Pál utcai mélygarázs költségeit a lakosokkal fizettetik meg, azért (is) emelték a házadót.

 

A csapadékvíz- elvezetőkkel is van probléma.

A járdák, az utak rosszak, rondák, a szennyvízcsatornák eldugulnak, büdösek, és a konténer is csúfítja a környezetet – mondta Kata. [namelink name="Varga Katalin"], aki a Bem utca egyik közében, zsákutcájában él, ehhez annyit tett hozzá, hogy neki és szomszédainak főként a csapadékvíz-elvezető árokkal van problémájuk: igaz, megcsinálták, betonlapokkal burkolták, de az áteresz magasabban van, mint az árok alja, vagyis a víz nem folyik el, összegyűlik, büdösödik. Az út jó állapotú, igaz, 15 évvel ezelőtt a lakosok csináltatták meg, portánként 38 ezer forintba került.

 

A járdák, az utak rosszak.

– A legnagyobb baj nem az utakkal, a járdákkal vagy a csatornákkal van, hanem azzal, hogy Tarjánban 20-30 éve nem változott semmi. A városrész fokozatosan elöregszik, nincs jövője, itt, illetve a közelben nincs semmilyen munkahely. Korábban a Zrínyi utcában még működött a cipőgyár, bezárt, majd raklapüzemet terveztek a helyére, de az már be sem indult – mondta az Álmos utcában élő [namelink name="Csúcs István"]. Hozzáfűzte, ezen mindenképpen változtatni kellene, akkor maradnának, vagy költöznének Tarjánba a fiatalok. Egy neve elhallgatását kérő középkorú nő annyit mondott: ha valamilyen gondjuk, problémájuk akad, azzal [namelink name="Hegedűs Zoltán"] képviselőhöz fordulnak, Tarjánban él a családjával, megbízhatnak benne, mindig igyekszik segíteni.

 

Az utakra is ráférne az újítás. Fotók: Imre Péter


Minden felmerülő kérdésre választ ad Hegedűs Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője, akivel csütörtökön beszélgetünk. Bárki kérdezhet, szerdán 16 óráig várjuk a felvetéseket a Délmagyarország Facebook-oldalán, az [email protected] címen és a Csörög rovat 30/218-1111-es telefonszámán. A fogadóórán készült online interjúnkat csütörtök délelőtt 10 órától élőben olvashatják a delmagyar.hu-n. A beszélgetés szerkesztett változatát pénteki lapunkban közöljük.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!