245 diák támogatja, hogy Orbán István igazgató maradjon

Hódmezővásárhely - Nem hatalmi harcként, hanem szolgálatként gondol az igazgatói posztra - nyilatkozta lapunknak Hornyák János. A vásárhelyi Eötvös-középiskola vezetésére pályázik, a diákok és a pedagógusok többsége viszont a mostani igazgatóhoz, Orbán Istvánhoz ragaszkodik. A tanulók kedden tüntettek, tegnap átadták az összegyűjtött aláírásokat.

Antal Sándor

– Bárki lesz az igazgató, az a fontos, hogy működjön az iskola – kezdte Hornyák János, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Eötvös József Szakképző Iskola igazgatóhelyettese. A HSZC intézményeinek igazgatói posztjait – így az Eötvös-iskoláét is – idén újrapályáztatják, a végleges döntést körülbelül egy hónap múlva a fenntartó Nemzetgazdasági Minisztérium hozza meg.


Mint megírtuk, kedden délután a diákok Orbán Istvánért demonstráltak. Azt szeretnék, hogy a jelenlegi igazgató maradjon a posztján a jövőben is. A pénteki közgyűlésen a városvezetők Hornyák Jánost támogatták.

Átadták az aláírásokat. Fotók: Antal Sándor

Átadták az aláírásokat. Fotók: Antal Sándor

– Ez egy nyílt pályázat volt, amin én is indultam. A feltételeknek megfeleltem – folytatta Hornyák János, aki elmondta, nem hatalmi harcként kezeli az ügyet, hanem szolgálatként. – Ha engem választanak, elfogadom a döntést, ha nem, azt is, nem lesz katasztrófa. Továbbra is itt szeretnék dolgozni az intézményben – tette hozzá az igazgatóhelyettes. Kérdésünkre elmondta, Orbán Istvánnal nem romlott meg a kapcsolata.

Mivel a diákoktól nem fogadta el kedden a petíciót


Árva Nagy Sándorné, a HSZC igazgatója, és a véleményüket sem hallgatta meg, a tanulók úgy döntöttek, hogy az irodájában keresik őt fel, és átadják a dokumentumokat. Tegnap délelőtt azonban hiába keresték, az igazgató Budapesten volt. – 245 aláírást gyűjtöttünk össze, hogy Orbán István maradjon az iskola igazgatója. A papírokat az igazgatóhelyettesnek adtuk át – tájékoztatott Kis Orsolya, a diákönkormányzat alelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!