Csak óvatosan a 47-esen! Nincs záróvonal - most sem festettek sárga csíkot!

Három hétig még két sávon lehet közlekedni a 47-esen a vásárhelyi laktanyától Öreg-Kishomokig. Most a laktanya felőli oldalon dolgozik a kivitelező, a forgalmat az út másik felére terelték. Az autósok ezen a szakaszon nem előzhetnek, de erre csak tábla figyelmeztet, záróvonal nem.

Antal Sándor

Elkészültek a Szeged felé tartó sávok a 47-esen a vásárhelyi laktanyától Öreg-Kishomokig. A kivitelező most az út másik oldalát aszfaltozza. A beruházásról korábban már beszámoltunk (2016. június 1.: Veszélyes a felújítás alatt a 47-es). A munkát hétfőn kezdték, az autósokat átterelték a menetirány szerinti jobb oldalra. A kétszer kétsávos úton megszokhattuk már, hogy jó esetben nem jön szembe senki, most viszont kétszer egy sávon halad a forgalom.

A 3 kilométeres szakasz egy részén 40-nel, majd a várostáblától 60-nal lehet menni. Előzni tilos, de ezt csak táblával jelzik. Az ideiglenes sárga terelővonalat most sem festették fel. Korábban kérdésünkre a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a használható sávok között jól látszanak a fehér terelővonalak, így nincs szükség a sárgára.


Az Ady Endre utcai kereszteződésnél kikapcsolták a jelzőlámpát, így ott a korábbinál is jobban kell figyelniük a sofőröknek. A társaság közölte, a balesetek elkerülése érdekében munkatársaik folyamatosan ellenőrzik az ideiglenesen kihelyezett, veszélyt jelző táblákat.

A Közút tájékoztatása szerint a beruházás július 30-áig tart. A 47-es ezen szakasza új burkolatot kap, időtállóbb burkolatjeleket festenek fel, valamint kicserélik a jelzőtáblákat. Az út belterületi szakasza az Emlékpontig már elkészült. Három körforgalom újult meg, és szegélyt építettek

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!