Maradhatnak a Fészekben a pályázatok elbírálásáig

Az önkormányzati bérlakásra pályázóknak nem kellett kiköltözniük július 31-éig a bontásra ítélt vásárhelyi társasházból, a Fészekből. A döntésig, a pályázatok elbírálásáig maradhatnak az ingatlanban, így két-három hét haladékot kaptak.

Imre Péter

– Többen pályáztunk önkormányzati bérlakásra, voltunk a Lakásügyi Tanácsadó Testület előtt, ahol közölték: 2-3 hét múlva döntenek. Addig maradhatunk a jelenlegi lakásunkban, vagyis július 31-ével nem kellett az utcára mennünk – mondta Ilona, aki Hódmezővásárhelyen, a Zrínyi utca 12–14. szám alatti, állaga miatt bontásra ítélt társasházban, a Fészekben él. Sorsuk még így is bizonytalan, de legalább reménykedhetnek. – Még szép, hogy maradhatnak! Hová menjenek, a gyöpre? – jegyezte meg egy idősebb asszony.

A Fészek alja


A Fészek aljában már 1,5 hónapja bezárt a földszinti üzletek közül az ABC. Múlt szerdán, július 27-én a cukrászdára is lakat került. Már csak az MSZP-iroda és a hentes működik a Fészek aljában. Utóbbi lehet, hogy tavaszig maradhat. Többen szóvá tették, hogy az egyik folyosón rossz a villany. Amikor ezért szóltak a lakók, azt a választ kapták, már nem is javítják meg.


Megírtuk: Vásárhely 16 megüresedett önkormányzati bérlakást hirdetett meg ideiglenes elhelyezésre, bérbeadásra, többek között a Bibó Lajos és a Dobó Katalin utcán, valamint a Szabadság téren. Július 20-án déli 12 óráig lehetett jelentkezni, de a zömében félkomfortos és komfortos lakások közül 9 felújításra szorul, vagyis költeni kell rá (2016. július 15.: Pályáztak, most várniuk kell a Fészek-lakóknak). Árnyalja a képet, hogy – információink szerint – a Koszta utcaira 40-en, a Hódi Pál utcaira 32-en pályáztak.


Akadtak, akik nem vártak, nem pályáztak, hanem elköltöztek. Láttunk olyan lakást, ahol a bérlő az általa kicserélt ablakot és ajtót is magával vitte, helyüket bedeszkázták. Goda Arankának és 4 éves kisfiának, Zsoltinak a család nyújt segítő kezet:

– Ideiglenesen édesanyáméknál húzzuk meg magunkat, de minél hamarabb végleges megoldást akarok találni erre a helyzetre. Remélem, találunk albérletet – mondta Aranka. Ottjártunkkor már mindent összecsomagolt, az utolsó zsákba gyömöszölte a ruhákat, játékokat. – A szomszéd sírva ment el. Mindenki kivan idegileg, amikor találkozunk, csakis erről beszélünk – mondta Aranka.


Mint már beszámoltunk róla: [namelink name="Bánfi István"] és családja – nyolcan élnek a Fészek egyik 4. emeleti, 73 négyzetméteres lakásában – is beadta az önkormányzati bérlakásra a pályázatát. A 73 négyzetmétereset szeretnék két kisebbre cserélni, hogy az egyik fiatal család különköltözhessen.


– Még mi sem kaptunk értesítést, várunk, és akárcsak a többiek, a határozatig maradhatunk az ingatlanban. A szekrénysorokkal, ágyakkal csak nem cuccolhatunk az udvarra – mondta Bánfi István. Hozzáfűzte még, reménykednek, de nagyon rossz a bizonytalanság, és egyre jobban fogy az idő. Több bérlővel, családdal – 17-nek kellett volna vasárnapig kiköltöznie – beszéltünk. Elmondták, amíg nem kapnak értesítést, hivatalos papírt, próbálják normálisan élni a mindennapjaikat. De minden eshetőséggel számolva már összepakoltak. És addig is fizetik a költségeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!