Tíz nap alatt visszautalták a csatornázás önrészét

Mindszent - Hamarabb visszakapta a többieknél a csatornázásra befizetett pénzét a mindszenti Gyovai Jánosné. Felmondta a pénzintézettel kötött lakáskassza-szerződést, másfél héttel később már nála volt a 203 ezer forintja - példáját sokan szeretnék követni a városban.

Antal Sándor

– Egy nyilatkozatot kellett kitöltenem, hogy felmondom a lakáskassza-szerződést – kezdte [namelink name="Gyovai Jánosné"]. A mindszenti nő nem várt tovább, saját maga intézte a csatornázásra befizetett önrészének visszafizetését. A pénzét másfél héttel a kérelem benyújtása után megkapta.


– 203 ezer forintot fizettek vissza. Ez szinte annyi, mint amit befizettem. Az állami támogatás fedezte a víziközmű-társulat működési költségét, valamint vállaltam, hogy 3 százalékot levonjanak a gyorsabb kifizetés miatt – magyarázta az asszony, akit azóta már többen is megkerestek, hogy segítsen nekik. Tegnap is éppen egy nyomtatványt töltött ki ismerősének.


– Fontos, hogy a szerződésszám rajta legyen a nyilatkozaton, illetve azt is oda kell írni, hogy szabad felhasználásra kérem vissza a pénzemet – folytatta Gyovai Jánosné.


A projektre 9 éve 200 ezer forintos önrészt kezdett el gyűjteni a mindszenti víziközmű-társulat, de mivel a beruházás időközben teljes támogatottságot nyert, a helyiek pénzére már nem volt szükség. A társulat küldöttgyűlése májusban úgy határozott, hogy mindenki visszakapja az önrészt. Az ülésen 45 ezer forintos működési költséget állapítottak meg, azaz minden ingatlan ennyivel járul hozzá a csatornázáshoz.


A társulat még akkor elküldte kérelmét, hogy a zárolt számlákat oldják fel, ezt meg is tette a pénzintézet. Onnantól számítva 90 napja van a Fundamentának, hogy visszafizesse a pénzt, de Gyovai Jánosné példája bizonyítja, hogy gyorsabban is hozzá lehet jutni.


– Írtunk levelet a pénzintézetnek, amelyben kértük, hogy a szerződéskötéshez hasonlóan jelöljenek meg egy időpontot, küldjenek ki munkatársakat a település több pontjára, aki segít az ügyintézésben – árulta el Hevesi István. A társulat elnöke hozzátette: Mindszenten majdnem 2500 lakáskassza-szerződéssel rendelkező ingatlan van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!