Bővült az ipari park Vásárhelyen

Egy 1,1 milliárdos fejlesztéssel 150 hektárra bővült az ipari park, így a jövőben használhatja a tudományos és technológia park megnevezést - számolt be legutóbb a vásárhelyi közgyűlésnek Hegedűs Zoltán alpolgármester.

Munkatársunktól

Erre a Szegedi Tudományegyetemmel kötött együttműködés alapján nyílt lehetőség. Jelenleg 8 ilyen működik az országban.


Olyan, nem csak profitot termelő vállalkozásokat várnak, amelyek a tudományos és fejlesztési területen dolgoznak, igyekeznek elérni európai szintű eredményeket. A legnagyobb lehetőséget a fejlődésre a keleti elkerülő út megépítésével kapja a park, amely az Erzsébeti utat a Kutasi úttal köti majd össze. Ez a 3,2 kilométeres szakasz 1,84 milliárdból készül el. Emellett az ipari park fejlesztését segítheti a 14,2 kilométeres maroslelei kerékpárút megépítése is.


A tudományos és technológiai parkban lesznek infrastrukturális fejlesztések is: például korszerűsítik az úthálózatot, a világítást és az informatikai rendszert. – Szeretnénk minél több, jól képzett szakembereket foglalkoztató munkahelyet teremteni Vásárhelyen, mert csak ez lehet a jövő – tette hozzá [namelink name="Hegedűs Zoltán"].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!