Benkő ígéri: betömik a kátyúkat

Hódmezővásárhely-Batida - Akkora gödrök vannak a batidai zártkertekhez vezető úton, hogy némelyikbe a koca belefialhatna - mondta a vásárhelyi Bicsérdy Gyula, aki 1994-től 1998-ig tagja volt a közgyűlésnek.

Imre Péter

Annak idején a mintegy 600 méteres út a kiskerttulajdonosok összefogásával létesült: egyharmadot, 30 ezer forintot fejenként önrésszel ők, egy-egy harmadot a város és a beruházó Magyar Közút állt. Utóbbi az említett részbe öklömnyi köveket hordatott, úthengerrel eldolgozta, de ebbe az útalapba már korábban is folyamatosan kerültek betongerendák a tulajdonosok révén.


A nem aszfaltozott, csak tömörített, köves, zúzalékos út állapota évek óta romlik. És az ottaniak csak az ígéreteket hallgathatják, illetve azt, hogy más, külső településrészeken, Kútvölgyön, Szikáncson vagy Erzsébeten milyen munkát végeztetett az önkormányzat. – Mikor esik az eső, egyes szakaszokon az úttest egyik szélétől a másikig áll a víz, aki kerékpárral belehajt, nem tudja, mi vár rá – közölte [namelink name="Bicsérdy Gyula"].


– Meglepődtem, mikor komoly panaszt hallottam az út állapotára. Ezért a közmeghallgatás után kimentem megnézni – árulta el [namelink name="Benkő Zsolt"] külterületi önkormányzati képviselő. Elmondta: 4-5 nagyobb gödör valóban van, de ő 3-as fokozatban, közel 50 kilométeres sebességgel haladt rajta autójával, a kátyúk előtt lassítva.


– Nem használhatatlan. Össze sem lehet hasonlítani az állagát azzal, amilyen hónapokkal ezelőtt több száz kátyúval a Rárósi út volt. Az viszont igaz, ezek a nagyobb lyukak több éve megvannak. A batidai kiskertekhez vezető utat beillesztjük a kátyúzási tervbe – vannak sokkal rosszabbak a városban és környékén –, és amint lehet, kijavítjuk – ígérte Benkő Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!